ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ

Date:

ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ
«Καύσιμα δεν βάζει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Δεν μπορεί να βάλει ο συνταξιούχος των 500 ευρώ. Παίρνει λεωφορείο, δεν μπορεί να μετακινηθεί σαν κι εμάς…». Με κάτι τέτοια που λένε μέσα στην παράκρουση τους τα παπαγαλάκια της αντιλαϊκής πολιτικής, εκτίθενται κάθε μέρα και περισσότερο.
Τα παραπάνω τα ξεστόμισε ένας από τους πρωταγωνιστές της παράκρουσης, ο γνωστός Πορτοσάλτε, σε μια ακόμα υστερική πρόκληση απέναντι στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους που υποφέρουν. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες, υπουργός της κυβέρνησης έλεγε ότι δεν πρέπει να μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα, γιατί αυτό θα ευνοούσε τους …πλούσιους, υποστηρίζοντας ότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα.
Με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ να δείχνουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, και πιο συγκεκριμένα ένας στους πέντε αμείβεται με λιγότερα από 500 ευρώ και ένας στους τρεις με λιγότερα από 700 ευρώ, ενώ οι άνεργοι παραμένουν πάνω από 1 εκατ., είναι να απορεί κανείς ακόμα και με τον ξεπεσμό τέτοιων επιχειρημάτων.
Οσο λοιπόν μέσα στην κατάντια τους παρουσιάζουν ως «λογικό» το να θεωρείται «είδος πολυτελείας» ακόμα και η μετακίνηση με το αυτοκίνητο, τόσο επιβεβαιώνουν την ανάγκη ο λαός να υπερασπιστεί αγωνιστικά την ίδια του τη ζωή, το εισόδημα, για να πάρει ανάσες ανακούφισης. Τόσο με πείσμα θα δυναμώνει τους αγώνες του.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Χιλιάδες εργαζόμενοι, απεργοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διατράνωσαν...

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα – Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα

Απεργούν σήμερα, «νεκρώνουν» τους χώρους δουλειάς και διαδηλώνουν σε...

Κυβέρνηση: Σέρνει στα δικαστήρια τα συνδικάτα για να μην απεργήσουν!

Η κυβέρνηση θορυβημένη από τις αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη...

Απεργία: Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΜ – Πώς θα κινηθούν Μετρό, Λεωφορεία, Τραμ

Κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει για την...