ΣΧΕΔΟΝ 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ

Date:

ΣΧΕΔΟΝ 7 ΣΤΟΥΣ 10 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ
Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν τις ΜΕΘ και τη θνητότητα στη χώρα, αποκαλύπτουν ξανά την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.
Από την αρχή της πανδημίας κατέληξαν 16.519 ασθενείς εκτός ΜΕΘ.  Από το έγγραφο προκύπτει ότι σχεδόν 7 στους 10 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό πέθαναν εκτός ΜΕΘ, δηλαδή χωρίς να έχουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη για να δώσουν με περισσότερες ελπίδες τη μάχη για τη ζωή.
Στο έγγραφο που έχει την υπογραφή του προέδρου του ΕΟΔΥ Θ. Ζαούτη, αναφέρεται ότι από την αρχή της πανδημίας έως την 1η Μάρτη 2022 έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 16.519 ασθενείς σε σύνολο 26.635 νεκρών. Ο αριθμός των θυμάτων εκτός ΜΕΘ, αφορά όσους έχασαν τη ζωή τους εντός και εκτός νοσοκομείου.  Επίσης, η μέση διάρκεια παραμονής των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, ανεξάρτητα από την έκβασή τους, αν δηλαδή μπήκαν στη συνέχεια σε ΜΕΘ, επιβίωσαν ή εξήλθαν από το νοσοκομείο ήταν 4,7 ημέρες. Το αποκαλυπτικό έγγραφο του ΕΟΔΥ εκθέτει την κυβέρνηση και τον υπουργό υγείας Θ. Πλεύρη, πρόκειται για το δεύτερο ντοκουμέντο που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας μετά τη μελέτη Τσιόρδα – Λύτρα που δημοσιεύτηκε πριν μερικούς μήνες.
Η κατάσταση στην υγεία επιβεβαιώνει ότι για τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, η υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, η πανδημία ανέδειξε σε όλη της την έκταση την ανάγκη για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα υπηρετεί το λαό.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την εκχωμάτωση και επίστρωση του σημείου του δυστυχήματος

Εντολή να διερευνηθούν οι λόγοι της απομάκρυνσης των υλικών...

Σωματεία Συνταξιούχων: Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στην 2η ΥΠΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ -...

Υπ. Μεταφορών: Έκτακτο κονδύλι για αναβάθμιση των ισόπεδων διαβάσεων του ΟΣΕ

Σε έκτακτη χρηματοδότηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ Α.Ε.)...

Πατέρας θυμάτων σε Φλέσσα: «Εγώ δεν σκότωσα κανέναν»

Αποστομωτική απάντηση στην υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ Βίκη Φλέσσα...