ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Με κινητοποίηση στην Αθήνα απαίτησαν αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα προστασίας από την ακρίβεια

Date:

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Με κινητοποίηση στην Αθήνα απαίτησαν αυξήσεις στις συντάξεις και μέτρα προστασίας από την ακρίβεια

Πορεία στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι και σήμερα βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.
«Όλοι στους δρόμους ξεσηκωμός, να μην πεινάσει ο λαός», τόνισαν. Σημείωσαν ότι δεν αντέχουν τις περικοπές και την ακρίβεια και απαιτούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και απόδοση δώρων, αναδρομικών και του 0,5% του ΑΕΠ.
Στη συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος που προηγήθηκε, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παναγιώτη Βαβουγιού, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου και έφυγε από τη ζωή στις 25 Φλεβάρη.
Στην κεντρική ομιλία ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου, σημείωσε ότι η ακρίβεια υπήρχε και πριν τον πόλεμο και χαρακτήρισε κοροϊδία και ψίχουλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, καθώς δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική προστασία για τους συνταξιούχους.
Ακόμη στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΣ) ΟΑΕΕ, Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, Τέλης Κάντας, πρόεδρος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”, Βαγγέλης Χρυσακόπουλος από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος των Συνταξιούχων Μηχανικών.
Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, κάλεσε σε νέα συγκέντρωση στην Αθήνα στις 14 Απρίλη στο πλαίσιο των πανελλαδικών συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν από τους συνταξιούχους μεταξύ 11 και 15 Απρίλη. Παράλληλα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στην απεργία των εργατικών Συνδικάτων στις 6 Απρίλη.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ» του Λευτέρη Μανωλά την Πέμπτη 23/5/2024

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ» του...

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε βίντεο

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε...

Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή...

Συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε...