Δελτίο τύπου: Για την συνάντηση αντιπροσωπίας της ΣΕΑ με τον Υπουργό Οικονομικών

Date:

Δελτίο τύπου: Για την συνάντηση αντιπροσωπίας της ΣΕΑ με τον Υπουργό Οικονομικών
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιούχων χαιρετίζει τους Συναδέλφους και τις Συναδέλφισσες που πήραν μέρος στην Παναττική συγκέντρωση στις 22 Μάρτη στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Η συγκέντρωση αυτή ήταν μια ακόμη αγωνιστική εκδήλωση των συνταξιούχων, συνέχεια των προηγούμενων που πραγματοποιήθηκε μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που συνεχίζεται, των αντίξοων για μια ακόμη φορά καιρικών συνθηκών, αλλά και μιας πρωτοφανούς παραπληροφόρησης μερίδας Μ.Μ.Ενημέρωσης που με ψέματα ενημέρωναν ότι οι συγκεντρώσεις αυτής της ημέρας αναβάλλονται λόγω καιρού!!!
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και ακολούθησε πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών,  όπου αντιπροσωπεία της ΣΕΑ συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων έθεσε στον Υπουργό τα δίκαια αιτήματά τους που με Υπόμνημα τα είχε κοινοποιήσει πριν τη συγκέντρωση και του επισήμανε  την άθλια και τραγική κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι από τις μεγάλες περικοπές που έχουν δεχθεί όλα τα χρόνια στις συντάξιμες αποδοχές τους, αλλά και τις πρόσθετες που προέρχονται από την ανυπόφορη ακρίβεια η οποία τους αφαιρεί ακόμη δύο συντάξεις τον χρόνο. Τόνισαν ότι οι περικοπές αυτές είναι πληρωμένες με την δουλειά και τον αγώνα μιας ζωής, οι συνταξιούχοι δεν τις χρωστάνε σε κανέναν και απαιτούν τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα που έχουν υποβληθεί με το Υπόμνημά τους. Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία και ο Υπουργός δέχθηκε ότι πράγματι η κατάσταση των συνταξιούχων είναι δύσκολη αλλά όπως είπε για αυτό το διάστημα δεν μπορεί να κάνει τίποτε παραπάνω λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων και ότι αυτό που μπορεί να γίνει σε αυτή την φάση είναι η εφαρμογή των μέτρων που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός. Επίσης δήλωσε ότι προτίθεται να συνεχισθεί ο διάλογος με τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις  με την υπόσχεση ότι η κυβέρνηση θα δει τι μπορεί να κάνει παραπέρα.
Η αντιπροσωπεία του δήλωσε ότι τα μέτρα που αναφέρεται δεν είναι ούτε ψίχουλα και απαιτεί να λυθούν άμεσα προβλήματα όπως, η καταβολή των πληρωμένων δώρων, το νομοθετημένο 0.5% του ΑΕΠ, να καταβληθούν τα αναδρομικά και να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις με κατώτερη 650 ευρώ.
Στη συζήτηση έγινε καθαρό ότι οι αγώνες θα συνεχισθούν. Προχωράμε σε νέα Παναττική συγκέντρωση στην Αθήνα, και σε περιφερειακές σε όλη την Χώρα. Σε αυτή την αγωνιστική κατεύθυνση, που αποτελεί την μοναδική επιλογή που οι συνταξιούχοι έχουμε για να λύσουμε τα προβλήματά μας και να ανατρέψουμε τις αντισυνταξιουχικές-αντιλαϊκές πολιτικές, να αντιμετωπίσουμε την φτώχεια και την δυστυχία,  η ΣΕΑ καλεί τα σωματεία της δύναμής της να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των αγωνιστικών μας  κινητοποιήσεων.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Το Δελτίο Τύπου σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των αγροτών

Μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες στην πλατεία...

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία εργαζομένων που μετακινούνται με τρένο στην γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Το θέμα των προβλημάτων που προκαλούνται σε εργαζόμενους που...

Τέμπη: Αποχώρησαν κόμματα της αντιπολίτευσης από την εξεταστική επιτροπή

Αποχώρησαν από την Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την...