Επιστολή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το νέο τρένο ΕΤR, οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί και τα κόμιστρα

Date:

Επιστολή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το νέο τρένο ΕΤR, οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί και τα κόμιστρα
ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο ΔΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Mr. Dario Lo Bosco και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Mr. Maurizio Capotorto.
Κύριοι,
Στις 15/5/2022 ενημερωθήκαμε με χαρά, από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας για το πρώτο δρομολόγιο που πραγματοποιήθηκε με το νέο τρένο ΕΤR, μειώνοντας τη διαδρομή Αθήνα  – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 55 λεπτά. Αυτό το γεγονός, το θεωρήσαμε ως προάγγελο καλών ειδήσεων για τον πολύπαθο Σιδηρόδρομο της χώρας μας.
Διαβάσαμε επίσης με προσοχή και την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ η οποία αναφέρει ότι: «….. η Εταιρεία μένοντας  πιστή στις δεσμεύσεις της για αναβαθμισμένες, ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, ………εγκαινίασε τις αμαξοστοιχίες ETR για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι με ανέσεις, ……..βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία….. αποτελώντας το ξεκίνημα της νέας εποχής για τον ελληνικό σιδηρόδρομο…….».
Φανταστείτε όμως την έκπληξή μας, όταν ενημερωθήκαμε από αγανακτισμένα μέλη του Συνδέσμου μας, ότι οι συνταξιούχοι Σιδηροδρομικοί, έχουν αποκλειστεί από τη χρήση τους, με τη μικρή διευκόλυνση που είχαν. Διευκόλυνση που δε μας χαρίστηκε αλλά μας δόθηκε, ως αναγνώριση των θυσιών μας, ως εν ενεργεία Σιδηροδρομικοί από όλες τις προηγούμενες Διοικήσεις του Σιδηροδρόμου.
Ως πρώην Σιδηροδρομικοί και νυν Συνταξιούχοι, πιστεύαμε ότι δε θα τύχουμε της ίδιας μεταχείρισης και από τη σημερινή Διοίκηση της Εταιρείας κι ότι θα μπορούσαμε να ταξιδέψουμε και με αυτό το τρένο, για να απολαύσουμε κι εμείς την πρόοδο και την ανάπτυξή του.
Θυμίζουμε στην τωρινή Διοίκηση ότι  δεν πέρασε πολύ καιρός από τότε που δώσαμε πραγματικό αγώνα (με την παλαιότερη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και πετύχαμε το αυτονόητο, όσον αφορά τις μετακινήσεις μας και την έκδοση των νέων υπηρεσιακών σιδηροδρομικών ταυτοτήτων για τους συνταξιούχους Σιδηροδρομικούς και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά).
Σας γνωρίζουμε δε, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε αυτό το ελάχιστο τελευταίο δικαίωμά μας και θα το υπερασπιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο.
Δεν προβλέφθηκε ούτε καν, αυτό που ισχύει και για τα υπόλοιπα τρένα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά γενικά της Ευρώπης.
Φαίνεται, ότι η νέα εποχή για τη χρήση των νέων τρένων και συνολικά η ανάπτυξή τους, αφορά μόνο το επιβατικό κοινό και όχι τους συνταξιούχους Σιδηροδρομικούς που όλα τα χρόνια της εργασιακής τους ζωής έδωσαν τα πάντα για τη λειτουργία του Σιδηροδρόμου.
Αυτή την απόφαση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τη θεωρούμε απαράδεκτη.
Με δεδομένο ότι οι σημερινές συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία (ακρίβεια, συνεχείς αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, πόλεμος, ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση) κι ότι οι συνταξιούχοι, κάθε άλλο παρά υψηλό εισόδημα έχουν, ώστε να μπορούν να πληρώνουν ολόκληρο το κόμιστρο, σας ζητούμε να ανακαλέσετε αυτήν την άδικη και απαράδεκτη απόφασή σας.
Φυσικά, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή στον ορισμό συνάντησής μας, προκειμένου να σας πείσουμε από κοντά, για το δίκαιο της άποψής μας.

Για  το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η επιστολή σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νέα 24ωρη απεργία στα τρένα από τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την ασφάλεια

Για την Παρασκευή 2 Ιουνίου μεταθέτουν οι εργαζόμενοι στο...

Τέμπη: «Πάμε και όπου βγει» ακόμη και τρεις μήνες μετά

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τη σύγκρουση των τρένων...

Κόρινθος: Αμαξοστοιχία του προαστιακού παρέσυρε πεζό

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευή 26...

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν τα τρία στελέχη του ΟΣΕ

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα πήραν τα τρία...