Συγκλονιστική συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων στην Αθήνα για αυξήσεις στις συντάξεις

Date:

Με μια μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια οι συνταξιούχοι, σήμερα, Παρασκευή 24/6/2022,  στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής τους κινητοποίησης στην Αθήνα, απαίτησαν ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, οι συνταξιούχοι της χώρας διαδήλωσαν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια, που τους κατατρώει το εισόδημα και διεκδικούν γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις τους, επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, απορρίπτοντας τα ψίχουλα της κοροϊδίας.
Ειδικότερα, απαίτησαν:

  • Να δοθούν, τώρα, που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
  • Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  • Να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθούν η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου με το σύνθημα «αυξήσεις στις συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια».
Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, στη συνέχεια πέρασε από το υπουργείο Εργασίας όπου τα συνθήματα κατά των περικοπών των συντάξεων δόνησαν την ατμόσφαιρα, ενώ κατέληξε στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους στα κόμματα.
Στην συγκέντρωση στα Προπύλαια κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ. Μίλησαν ακόμα ο Ηλίας Ηλιόπουλος, πρόεδρος των συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών του ΟΣΕ, ο Γιώργος Πεπόνης, από την πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και η Γιώτα Τσακούλια, πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου συνταξιούχων Δικηγόρων.

Βίντεο από την ομιλία του Σ. Ραυτόπουλου

Φωτογραφίες:

Βίντεο από την πορεία των συνταξιούχων

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα νερά του Πείρου...

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με...

ΣΤΑΣΥ: Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό – Ηλεκτροδηγοί: «Πρόχειρο» το εγχείρημα, κρύβει κινδύνους

Πιλοτική αλλαγή στα δρομολόγια του μετρό δοκιμάζει αυτές τις...

Ιταλία: Γενική απεργία των σιδηροδρομικών για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Καλαβρία

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στην Ιταλία πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη...