Eπιστολή του ΕΚ Νάουσας για την πύκνωση δρομολογίων τρένου στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Φλώρινας

Date:

Την πύκνωση των δρομολογίων Θεσσαλονίκης – Φλώρινας, όπως και την εξασφάλιση φθηνών εισιτηρίων απαιτεί με επιστολή του στη διοίκηση του ΟΣΕ το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, με αφορμή ακόμη μια καθυστέρηση που σημειώθηκε στο δρομολόγιο το μεσημέρι του Σαββάτου 16/7, πριν η αμαξοστοιχία αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη.

Στην επιστολή του το ΕΚ Νάουσας αναφέρει πως «οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες και η νεολαία του Νομού μας, όπως και των υπόλοιπων Νομών βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας.

Η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας έχει αιτία, η οποία είναι οι χαμηλοί μισθοί, η εποχιακή εργασία, η ακρίβεια στις τιμές των καυσίμων, των τροφίμων, του ρεύματος, των αγροεφοδίων κ.α.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τις μεταφορικές ανάγκες του λαού μας η αλματώδης αύξηση των τιμών των καυσίμων καθιστούν δυσβάσταχτο το κόστος μετακίνησης, της κάλυψης αυτής της βασικής ανάγκης του λαού μας είτε αυτό έχει να κάνει με τη μεταφορά από και προς την εργασία, τη μετακίνηση προς και από τη Θεσσαλονίκη, τους φοιτητές και σπουδαστές του Νομού μας και των Νομών από τους οποίους διέρχεται το τραίνο.»

Προσθέτει πως «το τελευταίο διάστημα βλέπουμε τη μεγαλύτερη ανάγκη που υπάρχει για μετακίνηση με το τραίνο λόγω και της εκτίναξης των τιμών των καυσίμων, μια ανάγκη που βρίσκει τείχος σε σχέση με την υποβάθμιση των σιδηροδρομικών μεταφορών που οφείλεται και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, την λειτουργία του με μοναδικό γνώμονα το κέρδος.

Έτσι έχουμε μόνο δύο δρομολόγια που εξυπηρετούν τον Νομό μας και τους γύρω Νομούς (Πλατύ, Αλεξάνδρεια, Βέροια, Νάουσα, Σκύδρα, Έδεσσα, Άρνισσα, Αμύνταιο, Φλώρινα), όπως και μικρότερα χωριά, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες του λαού για μεταφορά φθηνή, γρήγορη και ασφαλή.»

Καταλήγοντας η επιστολή του ΕΚ Νάουσας σημειώνει:

«Επειδή εμείς οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουμε στο πετσί μας τη φορολογία (έμμεση και άμεση), την ίδια στιγμή που οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές βιώνουν τις φοροαπαλλαγές και τα αμύθητα κέρδη απαιτούμε από το κράτος και την κυβέρνηση:

  • Την πύκνωση των δρομολογίων Θεσσαλονίκης – Φλώρινας με κριτήριο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
  • Τη μείωση του κόστους μετακίνησης κατά 50% στους εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και φοιτητές.
  • Την εξασφάλιση δωρεάν μετακίνησης των πολυτέκνων, ανέργων, προσφύγων, ΑΜΕΑ.
  • Τη δωρεάν μετακίνηση κατά τις ημέρες εργασίας τους των εργαζομένων από και προς την εργασία όπως και των εκπαιδευτικών και υγειονομικών. 

Καλούμε όλους τους φορείς, τα εργατικά σωματεία, τα εργατικά Κέντρα να συμμετέχουν σε αυτή την αγωνιστική πρωτοβουλία και διεκδίκηση για την κάλυψη αυτής της βασικής ανάγκης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που συνδέεται και με την άμεση ανακούφιση του λαού μας από τις συνέπειες της ακρίβειας που οξύνθηκαν λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία και της επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας μας».

Στήριξη από ΕΛΜΕ Ημαθίας

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας σχετικά με την ενίσχυση των δρομολογίων της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης -Φλώρινας όπως διατυπώνεται στο υπόμνημα που υποβάλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νάουσας. Για τον λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση μαζικής συμμετοχής σε παρέμβαση προς τον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 10.00 το πρωί.

Η μετάβαση προς τη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πρωινό τρένο.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εργατικά Σωματεία: Διεκδικούν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα και όχι ευχολόγια και συστάσεις

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων...

ERA: Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα

Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα...

Συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη

Με στόχο τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη,...

Τέμπη: Nέα μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά Κώστα Καραμανλή και Μιχάλη Παπαδόπουλου

Μια νέα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη σιδηροδρομική...