Δελτίο Τύπου της ΣΕΑ: Για την συγκέντρωση των συνταξιούχων της Αττικής

Date:

Δελτίο Τύπου της ΣΕΑ: Για την συγκέντρωση των συνταξιούχων της Αττικής

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων χαιρετίζει τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους της Αττικής, μαχητές του αγώνα που πήραν μέρος για μια ακόμη φορά στην συγκέντρωση της Αθήνας.

Στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συνταξιούχους της χώρα μας. Αυτό το διάστημα η ΣΕΑ ολοκλήρωσε τις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, όπως είχε από τις αρχές του καλοκαιριού αποφασίσει.

Εκκρεμεί η προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό στις 14/10/22 ώρα 12:30 π.μ.  Μετά από τις συναντήσεις, την συζήτηση που ακολούθησε, τις συνεντεύξεις τύπου που δόθηκαν στην ΔΕΘ από τον κ. Πρωθυπουργό και στην συνέχεια από τον κ. Α. Τσίπρα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα αιτήματα των συνταξιούχων δεν χωράνε μέσα στις συμπληγάδες των πολιτικών που έχουν χαράξει και αποτελούν συνέχεια όσων μέχρι σήμερα έχουμε υποστεί.

Σε προηγούμενο δελτίο έχουμε αναφερθεί αναλυτικά, τόσο στις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού όσο και σε εκείνες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα που αφορούν τους συνταξιούχους, που δεν οδηγούν παρά σε νέες μειώσεις των συντάξιμων αποδοχών και των δικαιωμάτων μας στην υγεία, σε χειροτέρευση της θέσης μας μπροστά στην εκρηκτική άνοδο των τιμών όλων των προϊόντων.

Ας μην «τσακώνονται» μπροστά στις εκλογές για το ποιος θα μας σώσει. Όλα αυτά τα χρόνια  η πανδημία δεν μας προξένησε αμνησία και πολύ καλά θυμόμαστε και γνωρίζουμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια αυτοί βρίσκονταν στην κυβέρνηση και ευθύνονται για το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας με τις τεράστιες και αβάσταχτες περικοπές στις συντάξεις μας κύριες, επικουρικές, χηρείας, ΕΚΑΣ, εφάπαξ, την υγεία- ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις κοινωνικές παροχές, το κούρεμα των ασφαλιστικών μας εισφορών. Έχουμε  βγάλει τα συμπεράσματά μας και γι’ αυτό βρισκόμαστε στον δρόμο του αγώνα γιατί πολύ καλά γνωρίζουμε ότι όποιος κι αν βρέθηκε  στην κυβέρνηση δεν  έκανε τίποτε διαφορετικό από αυτό που σήμερα γίνεται.

Γιατί γνωρίζουμε: ό,τι καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε, να επιβραδύνουμε αλλά και να λύσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας.

Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν μπορούμε να μην  σχολιάσουμε την τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του κ. Κ. Χατζηδάκη ο οποίος μάλιστα δίνει απαντήσεις για λογαριασμό των συνταξιούχων όταν ο ίδιος ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δεν έχει δεχθεί ούτε για μια φορά τους εκπροσώπους δυόμισι εκατομμυρίων συνταξιούχων παρά τα άπειρα υπομνήματά μας για συνάντηση και ποτέ δεν του δώσαμε καμιά τέτοια εξουσιοδότηση. Λυπούμαστε κ. Υπουργέ.

Η συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε στις 5/10/22 ήταν η πρώτη από τις 21 περιφερειακές συγκεντρώσεις που θα ακολουθήσουν από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να ακολουθήσουν το θετικό παράδειγμα των συνταξιούχων της Αττικής και να δώσουν μαζικά το αγωνιστικό τους παρόν.

Στην συνάντηση μας με τον κ. Πρωθυπουργό θα του θέσουμε το υπόμνημα με τα πραγματικά αιτήματα των συνταξιούχων και περιμένουμε να ακούσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για την λύση τους που θα αφορούν όλους τους συνταξιούχους.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ –  ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Το Δελτίο Τύπου σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Παρακολουθούσαν «κατά προσέγγιση» τα τρένα με σύστημα εντοπισμού για μηχανάκια!

Μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους ότι η συζήτηση περί...

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από την Ομάδας Πολιτιστικών Δράσεων της Ενότητας

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από...

Καρυστιανού: Τα τρία εγκλήματα και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Λίγες μέρες μετά από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από...

Λάρισα: O 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών

Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους, χωρίς πρωτιές,...