Νέο νομοσχέδιο – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό

Date:

Νέο νομοσχέδιο – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων καταγγέλλει την κυβέρνηση, που κατέθεσε στην νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής το περιβόητο νομοσχέδιο- λαιμητόμο για τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματικών, των συνταξιούχων.
Νομοσχέδιο συνειδητή επιλογή των κομμάτων της συγκυβέρνησης, που είναι απόρροια των δεσμεύσεων του 3ου μνημονίου- συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ, που ψήφισαν και τα κόμματα της «αντιπολίτευσης» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.

Το έκτρωμα αυτό έρχεται να κατεδαφίσει ότι απόμεινε από τις ασφαλιστικές- συνταξιοδοτικές κατακτήσεις, στην κατεύθυνση της όσο γίνεται μεγαλύτερης περικοπής των κρατικών δαπανών για συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, ώστε να πιαστούν οι στόχοι του μνημονίου για τα ματωμένα πλεονάσματα, που θα διοχετευθούν στις τσέπες των μονοπωλιακών ομίλων για τις επενδύσεις και την κερδοφορία τους.
Ειδικότερα ο νόμος – λαιμητόμος έρχεται να μειώσει δραστικά τις συντάξεις παλαιών και νέων συνταξιούχων, καταργεί το ΕΚΑΣ από το 2019 και την κατώτερη σύνταξη για την 15ετία, τη 13η και 14η σύνταξη κ.ο.κ.
Υπολογίζει τις νέες περικοπές στο σύνολο των συντάξιμων αποδοχών, θεωρώντας σαν εισόδημα και τα ποσά των περικοπών που έχουν ήδη γίνει στις συντάξεις, βάζοντας κατώτερο άθροισμα συντάξεων (κύριων και επικουρικών) τα 1150 ευρώ, εκμηδενίζοντας έτσι στην ουσία τις επικουρικές.
Εντάσσει στις ρυθμίσεις περί επανυπολογισμού των συντάξεων με βάση όλα τα χρόνια ασφάλισης (καταργείται λ.χ. για το ΙΚΑ η καλύτερη τελευταία 5ετία) και τους σημερινούς συνταξιούχους, έτσι ώστε οι περικοπές να τους συμπεριλάβουν άμεσα.
Το ν/σ επίσης περιέχει και τα φορολογικά μέτρα με αυξήσεις της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, που τσακίσουν στην κυριολεξία το όποιο λαϊκό εισόδημα απομένει.
Η ΣΕΑ καλεί όλες τις οργανώσεις συνταξιούχων από κάθε κλάδο, κατηγορία, λαϊκό κοινωνικό στρώμα να βρίσκονται στη μέγιστη αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιδράσουμε άμεσα στην κατάθεση του ν/σ στη Βουλή για ψήφιση.
Σημαίνουμε συναγερμό. Κανείς να μην εφησυχάσει, κανείς να μην κάνει πίσω, κανείς να μην υποχωρήσει στα εκβιαστικά διλήμματα, που η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του συστήματος θα βάλουν στο λαό.
Απαντάμε με μαζική, αποφασιστική, δυναμική συμμετοχή στην 48ωρη Γενική Απεργία, στις άλλες κινητοποιήσεις. Η σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Δεν πρόκειται να την αποδεχτούμε, δεν πρόκειται να την νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας, δεν πρόκειται να υποστείλουμε τις σημαίες του αγώνα, μέχρι να την καταργήσουμε.
Δεν θα σβήσουμε το σύνθημα: «Πάρτε πίσω τους νόμους- λαιμητόμους.»
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...