Τρένο μήκους 2 χιλιομέτρων σπάει όλα τα ρεκόρ! (fot. & vid)

Date:

Οι Ελβετοί γιορτάζουν φέτος την 175η επέτειο από την κατασκευή του πρώτου σιδηρόδρομου, οπότε οι σιδηροδρομικές εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα τρένο συνολικού μήκους δύο χιλιομέτρων.

Το τρένο αποτελείται από 100 βαγόνια, συνολικού βάρους 2,990 τόνων, ενώ το μήκος του αγγίζει τα δύο χιλιόμετρα και όπως θα δείτε και στις εικόνες το θέαμα είναι μοναδικό.

Η πρώτη βόλτα πραγματοποιήθηκε σε ένα πανέμορφο σημείο της ανατολικής Ελβετίας, στην θεαματική γραμμή «Albula», η οποία κατασκευάστηκε πριν από 118 χρόνια (1904) και αποτελείται από 55 γέφυρες και 39 σήραγγες, ενώ έχει συνολικό μήκος 62 χιλιόμετρα.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν πολλούς μήνες πριν την εκδήλωση, ώστε να διασφαλιστεί πως αυτό το μοναδικό τρένο θα λειτουργήσει με ασφάλεια, μιας και η γραμμή «Albula» έχει απότομες αλλαγές κλίσης.

«Φέτος, γιορτάζουμε τα 175 χρόνια των ελβετικών σιδηροδρόμων. Με αυτήν την απόπειρα παγκόσμιου ρεκόρ, η RhB και οι συνεργάτες της θέλησαν να παίξουν τον ρόλο τους στην επίτευξη ενός πρωτοποριακού άθλου δεν έχει ξαναγίνει» τόνισε ο επικεφαλής οδηγός Andreas Kramer.

Δικαιολογημένα λοιπόν, οι Ελβετοί κατέχουν πλέον το ρεκόρ του μακρύτερου τρένου, καθώς είναι και οι πιο «φανατικοί» χρήστες του συγκεκριμένου μέσου.

athensvoice.gr

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συρρικνώνουν συστηματικά τους σιδηροδρόμους τους

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συρρικνώνουν συστηματικά τους σιδηροδρόμους τους, ενώ...

Απολογίες 26 προσώπων για τη σύμβαση «717»

Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς αναμένεται να λάβουν γραπτές καταθέσεις από...

Επανήλθαν τα δρομολόγια Αθήνα – Λειανοκλάδι – Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Από την Παρασκευή 22/09/2023 επανήλθαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο...

Μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Χιλιάδες εργαζόμενοι, απεργοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διατράνωσαν...