ΔΕΣΚ-Σ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Date:

ΔΕΣΚ-Σ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισες,

Η κατάθεση του Νομοσχεδίου «εκτρώματος», παρά την καθολική καταδίκη του από χιλιάδες νοσοκομειακούς γιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα, την ΟΕΝΓΕ, τις μεγαλύτερες Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών δείχνει ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας.

Μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Αυτό υπηρετεί το νομοσχέδιο και όχι τη δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την κάλυψη των κενών και την αύξηση του εισοδήματος των γιατρών.

Αυτό υπηρετεί η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι σύμφωνα με το Νομοσχέδιο θα μπορούν να ασκούν και ιδιωτικό έργο.

Με το Νομοσχέδιο η Κυβέρνηση βάζει το μαχαίρι στο λαιμό του λαού καθώς κάθε ασθενής θα βρίσκεται αντιμέτωπος με το εκβιαστικό δίλημμα είτε να πληρώσει για τις υπηρεσίες υγείας ή θα καταδικάζεται σε πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση, ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του.

Η Κυβέρνηση δίνει την «ελευθερία» και την «επιλογή» του αμερικάνικου μοντέλου να «επιλέξεις» να πεθάνεις από αρρώστια ή να πεθάνεις από το κόστος της περίθαλψης μιλώντας προκλητικά για «τσιγκουνιά» του λαού που του έχουν τσακίσει τους μισθούς και χρυσοπληρώνει την ακρίβεια και την εκτίναξη του κόστους ζωής

Ταυτόχρονα, με το Νομοσχέδιο εκβιάζονται οι γιατροί του Δημόσιου συστήματος υγείας, αν και εφόσον «θέλουν» να ενισχύσουν το εισόδημά τους, να βγουν στην πιάτσα της αγοράς και να χρησιμοποιούν σαν δεξαμενή πελατείας τα δημόσια νοσοκομεία. Ενώ προχωρούν στην πράξη σε μειώσεις μισθών στους υγειονομικούς που συνεχίζουν να δίνουν την μάχη ενάντια στην πανδημία. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν προβλέπεται καν χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Την ίδια ώρα που οι Κυβερνήσεις μοιράζουν απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους προκλητικά λένε ότι δεν περισσεύουν χρήματα για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών και  νοσηλευτών.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο έκτρωμα!

Καλούμε τα Σωματεία στο Σιδηρόδρομο και την Ομοσπονδία να συμμετάσχουν με αποφάσεις στις στάσεις εργασίας που προκήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά για την Πέμπτη 01/12/2022, καθώς και τα Σωματεία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Νομοσχέδιο που δίνει τη χαριστική βολή στο Δημόσιο σύστημα υγείας.  

Ούτε βήμα πίσω! Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού μας, των γονιών μας, των παιδιών μας, δεν πρόκειται να γίνουμε.

Αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Στηρίζουμε τις  απεργιακές κινητοποιήσεις των αγωνιζόμενων υγειονομικών  και καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν  μαζικά  μέρος στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις.

ΤΡΙΤΗ 29/11/2022 στις 12:30’ μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας.

ΠΕΜΠΤΗ 01/12/2022 στις 13.00’ μ.μ. στη Βουλή.

ΔΕΣΚ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Η ανακοίνωση σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των αγροτών

Μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες στην πλατεία...

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία εργαζομένων που μετακινούνται με τρένο στην γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Το θέμα των προβλημάτων που προκαλούνται σε εργαζόμενους που...

Τέμπη: Αποχώρησαν κόμματα της αντιπολίτευσης από την εξεταστική επιτροπή

Αποχώρησαν από την Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την...