Μεγάλη κινητοποίηση Συνταξιούχων στην Αθήνα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις

Date:

Μεγάλη κινητοποίηση Συνταξιούχων στην Αθήνα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις

Αυξήσεις στις συντάξεις απαίτησαν οι συνταξιούχοι, με τη δυναμική και ιδιαίτερα μαζική παναττική κινητοποίησή τους στην Αθήνα.

Μετά από κάλεσμα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεύτηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εδώ και τώρα, δώστε μας τα δώρα» και «Οι συνταξιούχοι δε σκύβουν το κεφάλι, στο δρόμο του αγώνα αντίσταση και πάλη».

Απαιτούν την άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων, την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξιμες αποδοχές, να δοθεί αύξηση μετά από 13 χρόνια σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Επίσης, απαιτούν αύξηση της εθνικής σύνταξης στα 650 ευρώ, από τα 360 και 384 ευρώ που είναι σήμερα.

Διεκδικούν ακόμη να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα Υγείας με άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ, να εκκαθαριστούν και να αποδοθούν στους δικαιούχους το συνολικό ποσό των συντάξεών τους, κύριας, παράλληλης, διαδοχικής, εφάπαξ, επικουρικής.

Περνώντας έξω από το υπουργείο Εργασίας, οι συνταξιούχοι είπαν τα «αγωνιστικά κάλαντα» στον υπουργό Εργασίας, καταγγέλλοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχει δεχθεί την αντιπροσωπεία τους ούτε μια φορά.

Μιλώντας στα Προπύλαια οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα έθεσαν τις διεκδικήσεις και το πλαίσιο αιτημάτων τους.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Χρήστος Κολοβός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, από την Ομοσπονδία Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου, ο Γιώργος Πεπόνης, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, η Παναγιώτα Τσακούλια από τον ΣΣ Δικηγόρων, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, από τους συνταξιούχους στον ΟΣΕ, ο Σωτήρης Παπαπαναγιώτου, γενικός γραμματέας των συνταξιούχων ΝΑΤ, ο Κώστας Τζατζάνης, από τους συνταξιούχους Μηχανικών και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Οι συνταξιούχοι τόνισαν ότι η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί την κορύφωση ενός κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έγιναν πανελλαδικά και παράλληλα η απαρχή για νέες κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το δικό τους παρόν έδωσαν και τα μέλη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Όλοι την Πέμπτη στο Σύνταγμα για τη ΛΑΡΚΟ

«Αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος» τόνισε ο Παναγιώτης...

Κυβέρνηση: «Μοντέλο ΔΕΗ» σε 8 ΔΕΚΟ – Πωλητήριο σε 6.000 ακίνητα του Δημοσίου

Έτοιμη να προχωρήσει στην πλήρη διάλυση των εναπομείναντων ΔΕΚΟ...

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024 Οι ημερομηνίες πληρωμής...