Τα καλύτερα νέα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά ταξίδια για το 2023!

Date:

Τα νυχτερινά τρένα μεταξύ Στουτγάρδης και Βενετίας και μεταξύ Μονάχου και Γένοβας είναι μεταξύ πολλών νέων υπηρεσιών που ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες.

Θα περίμενε κανείς ότι τα δρομολόγια των τρένων της Ευρώπης για το 2023 θα έκαναν το ντεμπούτο τους την 1η Ιανουαρίου 2023. Δεν είναι έτσι. Τα νέα δρομολόγια ξεκινούν στις 11 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, φέρνοντας μυριάδες νέες ταξιδιωτικές ευκαιρίες για το επόμενο έτος. Στα κυριότερα σημεία περιλαμβάνονται η Γένοβα και η Δρέσδη που εξασφαλίζουν νέες διεθνείς νυχτερινές νυχτερινές υπηρεσίες, ένα νέο καθημερινό τρένο μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας και βελτιωμένες συνδέσεις μεταξύ Όσλο και Στοκχόλμης.

Τα νυχτερινά τρένα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα τελευταία δύο χρόνο. Η συλλογική αποφασιστικότητα να περιοριστούν οι πτήσεις έχει οδηγήσει τη ζήτηση για νυχτερινά τρένα, αλλά υπάρχει και ένας άλλος βασικός παράγοντας. Η πανδημία μάς ενθάρρυνε όλους να επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκτιμούμε τον προσωπικό μας χώρο και ξαφνικά η δυνατότητα ενός άνετου νυχτερινού ταξιδιού σε ιδιωτικό κουπέ ασκεί ιδιαίτερη γοητεία, είτε πρόκειται για ένα μονόκλινο ή δίκλινο υπνοδωμάτιο είτε για ένα κουπέ με καναπέ για μια ολόκληρη οικογένεια.

  • Από Στουτγάρδη προς Βενετία και Ριέκα

Photo: Israel Ferrera / Unsplash

Η Στουτγάρδη ήταν κάποτε σημαντικός κόμβος για τα ευρωπαϊκά νυχτερινά τρένα: Πριν από 50 χρόνια την εξυπηρετούσε το Orient Express. Η πόλη της νοτιοδυτικής Γερμανίας ξέφυγε από τα νυχτερινά δρομολόγια, αλλά επέστρεψε με μεγαλοπρεπή τρόπο με μια νέα καθημερινή αναχώρηση νυχτερινού τρένου στις 8.29 μ.μ., το οποίο θα μεταφέρει βαγόνια με ύπνο προς τη Βενετία, τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη, τη Λιουμπλιάνα και το Ζάγκρεμπ. Η λίστα των δελεαστικών προορισμών συμπληρώνεται με ένα βαγόνι ύπνου για τη Ριέκα στην Κροατία, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, και στη συνέχεια πάλι από τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Οκτωβρίου 2023.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εργατικά Σωματεία: Διεκδικούν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα και όχι ευχολόγια και συστάσεις

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων...

ERA: Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα

Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα...

Συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη

Με στόχο τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη,...

Τέμπη: Nέα μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά Κώστα Καραμανλή και Μιχάλη Παπαδόπουλου

Μια νέα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη σιδηροδρομική...