Απεργίες στον βρετανικό σιδηρόδρομο: Οι λόγοι που οι εργαζόμενοι απέρριψαν αναδρομικές αυξήσεις μισθών

Date:

Τα μέλη του συνδικάτου οδηγών τρένων ASLEF στην Βρετανία θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις την 1η και την 3η Φεβρουαρίου, αφού απέρριψαν πρόταση που τους έγινε για τους μισθούς, σύμφωνα το συνδικάτο.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο οργανισμός σιδηροδρόμων Rail Delivery Group ανακοίνωσε ότι έκανε στο ASLEF βελτιωμένη μισθολογική πρόταση σε αντάλλαγμα για μεταρρυθμίσεις στον τρόπο που διοικούνται οι σιδηρόδρομοι, σε μια προσπάθεια επίλυσης μακράς διένεξης στον κλάδο.

«Η πρόταση δεν γίνεται και δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτή, αλλά προτιθέμεθα να δεσμευτούμε σε περαιτέρω συνομιλίες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ASLEF Mick Whelan.

«Θέλουν να σκίσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουμε προσφέροντας σε αντάλλαγμα κάτι που είναι στην πραγματικότητα μείωση μισθού», πρόσθεσε.

Ο Rail Delivery Group είχε διευκρινίσει ότι η πρότασή του περιλάμβανε αναδρομική αύξηση μισθού 4% για το 2022 ακολουθούμενη από περαιτέρω αύξηση μισθού 4% το 2023 και δέσμευση να μην προβεί σε υποχρεωτικές μειώσεις προσωπικού το ερχόμενο έτος.

Ωστόσο, περιλάμβανε επίσης αλλαγές, τις οποίες ο οργανισμός περιέγραψε ως «ζωτικής σημασίας και καθυστερημένες», στις εργασιακές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των κυριακάτικων βαρδιών και της εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι, από τις κινητοποιήσεις επηρεάζονται οι εξής σιδηροδρομικές εταιρείες: Avanti West Coast, Chiltern Railways, CrossCountry, East Midlands Railway, Great Western Railway, Greater Anglia, GTR Great Northern Thameslink, London North Eastern Railway, Northern Trains, Southeastern, Southern/Gatwick Express, South Western Railway (μόνο οι οδηγοί στα αμαξοστάσια), SWR Island Line, TransPennine Express και West Midlands Trains.

www.metaforespess.gr

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Παρακολουθούσαν «κατά προσέγγιση» τα τρένα με σύστημα εντοπισμού για μηχανάκια!

Μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους ότι η συζήτηση περί...

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από την Ομάδας Πολιτιστικών Δράσεων της Ενότητας

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από...

Καρυστιανού: Τα τρία εγκλήματα και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Λίγες μέρες μετά από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από...

Λάρισα: O 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών

Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους, χωρίς πρωτιές,...