Παναττική κινητοποίηση συνταξιούχων για πραγματικές αυξήσεις και όχι κοροϊδία

Date:

Παναττική κινητοποίηση συνταξιούχων για πραγματικές αυξήσεις και όχι κοροϊδία

Με μαζική και μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι, σήμερα στην Αθήνα, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και Πορεία σε υπ. Εργασίας και Οικονομικών, έστειλαν το αποφασιστικό μήνυμα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίζουν τον αγώνα τους όλη την επόμενη περίοδο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Με τις σημερινή τους δυναμική κινητοποίηση οι συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, απαίτησαν:

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να αποδίδεται στις αναπηρικές συντάξεις ολόκληρη η Εθνική σύνταξη.
  • Να ισχύσει η παράλληλη ασφάλιση στους ασφαλισμένους πριν το 2016.
  • Κατάργηση της παρακράτησης για την υγεία.
  • Άμεση καταβολή στα πληρωμένα δώρα μας.
  • Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΕΑΣ. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην  υγεία.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα δωρεάν σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία, κάνουμε καθαρό από εδώ τώρα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα, δεν συμβιβαζόμαστε με επιδόματα, σημείωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, με την ολοκλήρωση της μαζικής παναττικής κινητοποίησης έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα που είχε κατακλυσθεί από συνταξιούχους. Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα όλη την επόμενη περίοδο, εντείνουμε την πάλη μας, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας για πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις και για δημόσια και δωρεάν υγεία, αλλά και για την σωτηρία των σπιτιών του λαού από τους πλειστηριασμούς.

Οι συνταξιούχοι είχαν αποστείλει υπόμνημα με τα αιτήματά τους προς τον υπουργό Οικονομικών. Καθώς στο υπουργείο δεν βρισκόταν κανένας υπουργός για συνάντηση με αντιπροσωπεία, δόθηκε η απάντηση στους συνταξιούχους ότι θα οριστεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θοδωρή Σκυλακάκη.

Με τα συνθήματά τους, έξω από το υπ. Οικονομικών οι συνταξιούχοι, μεταξύ άλλων διεκδίκησαν, «αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου»..

«Όλοι στον δρόμο ξεσηκωμός για να μην πεινάσει ο λαός», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα. Με υψωμένες τις γροθιές τους οι συνταξιούχοι δεν σταμάτησαν να φωνάζουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Συνθήματα δόνησαν την ατμόσφαιρα όταν η πορεία πέρασε μπροστά από το υπ. Εργασίας πραγματοποιώντας σύντομη στάση. «Αυτό το υπουργείο δεν είναι εργασίας είναι του κεφάλαιου και της εργοδοσίας», ακούστηκε χαρακτηριστικά.

Μπροστά από το υπ. Εργασίας, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, κατήγγειλε ότι μέχρι τώρα ο υπουργός Εργασίας δεν έχει συναντήσει τους συνταξιούχους, ενώ έθεσε το ζήτημα της μη απόδοσης των εθελοντικών εισφορών των συνταξιούχων προς τα σωματεία τους.

Νωρίτερα στην Αθήνα, τα Προπύλαια γέμισαν από συνταξιούχους της Αττικής, που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Σύσσωμοι οι ομιλητές διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι δούλεψαν, πάλεψαν και πλήρωσαν για να πάρουν συντάξεις και δικαιώματα και όχι φιλοδωρήματα. Επανέλαβαν την απαίτησή τους για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία.

Μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ο Ερμόλαος Λινάρδος, από τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ο Τέλης Κάντας, από τους συνταξιούχους των επικουρικών ταμείων, ο Χρήστος Κολοβός, από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, η Γιώτα Τσακούλια, από τους συνταξιούχους δικηγόρους, ο Γιώργος Πεπόνης, από τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, από τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, ο Αναγνώστης Μουμτζής, από την ΠΕΣ-ΝΑΤ και ο Κώστας Τζατζάνης, από τους συνταξιούχους μηχανικούς.

Το υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομικών  κ. Χρήστο Σταϊκούρα (Πατήστε ΕΔΩ)

Ομιλία Σωτήρη Ραυτόπουλου, Προέδρου της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συρρικνώνουν συστηματικά τους σιδηροδρόμους τους

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συρρικνώνουν συστηματικά τους σιδηροδρόμους τους, ενώ...

Απολογίες 26 προσώπων για τη σύμβαση «717»

Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς αναμένεται να λάβουν γραπτές καταθέσεις από...

Επανήλθαν τα δρομολόγια Αθήνα – Λειανοκλάδι – Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Από την Παρασκευή 22/09/2023 επανήλθαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο...

Μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Χιλιάδες εργαζόμενοι, απεργοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διατράνωσαν...