Θα εφαρμοστεί και στις ΔΕΚΟ η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Στη λίστα ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train

Date:

Με απόφαση της κυβέρνησης η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται και στις ΔΕΚΟ. Η πρώτη φάση θα γίνει στις ΔΕΚΟ στο χώρο της κοινής ωφέλειας, οι οποίες καλύπτουν τη μεγάλη πλειονότητα του αριθμού των εργαζομένων.
Σε συνέχεια της σχετικής δήλωσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε το μέτρο σε τηλεοπτική του συνέντευξη και μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνει ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας επεκτείνεται στις εξής ΔΕΚΟ:
ΟΣΕ ΑΕ
ΕΡΓΟΣΕ
Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ
ΟΣΥ
ΟΑΣΑ
ΟΣΕΘ
ΟΑΣΘ
Αττικό μετρό
Κτιριακές Υποδομές ΑΕ
Εγνατία Οδός ΑΕ
ΕΥΔΑΠ
ΕΛΤΑ
Στις επιχειρήσεις αυτές αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν η Hellenic Train και η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού, προκειμένου σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας «να αντιμετωπιστούν ομοιόμορφα τα ζητήματα που σχετίζονται με τους εργαζομένους στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας».
Ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις ανωτέρω επιχειρήσεις είναι ένας μήνας, δηλαδή ως τα τέλη Απριλίου ενώ οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ θα ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο. Σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση του υπουργείου, ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας θα ενταχθούν όταν σε επόμενη φάση ενταχθεί στο σύστημα αυτό και η βιομηχανία.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: «Πάμε και όπου βγει» ακόμη και τρεις μήνες μετά

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τη σύγκρουση των τρένων...

Κόρινθος: Αμαξοστοιχία του προαστιακού παρέσυρε πεζό

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευή 26...

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν τα τρία στελέχη του ΟΣΕ

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα πήραν τα τρία...

Εκλογές 21ης Μαΐου 2023: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα...