Μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία

Date:

Στους δρόμους βρέθηκε ο εργαζόμενος λαός της Γαλλίας συμμετέχοντας στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση κατά της αντιδραστικής μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που υιοθετήθηκε χωρίς ψηφοφορία από το γαλλικό κοινοβούλιο.

Πρόκειται για την  ένατη γενική απεργία μέσα σε διάστημα δύο μηνών και συγκεκριμένα από την 19η Ιανουαρίου και η πρώτη απεργία σε εθνικό επίπεδο που πραγματοποιείται από την υιοθέτηση του νομοσχεδίου. Το βασικό μέτρο της μεταρρύθμισης είναι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

Στην πλατεία Βαστίλης στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε μια τεράστια απεργιακή συγκέντρωση από το κύμα απεργών που έχει καταφτάσει στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Περισσότερες από 300 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. Ανθρώπινα ποτάμια σχηματίστηκαν σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά από άκρη σε άκρη της Γαλλίας από εργαζόμενους κάθε κλάδου, νεολαίους, αγρότες, καθώς η απεργία σημειώνει πρωτοφανή για τα τελευταία χρόνια συμμετοχή.

Η σημερινή ημέρα κινητοποιήσεων ξεκίνησε με αποκλεισμούς πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, λιμανιών, οδικών αρτηριών, αεροπορικών μεταφορών, του τομέα του φυσικού αερίου και των πανεπιστημίων.

Τα λιμάνια της Μασσαλίας και της Βρέστης είναι τελείως αποκλεισμένα με απόφαση του συνδικάτου CGT.

Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν και οι σιδηροδρομικοί. Η γαλλική εταιρεία των σιδηροδρόμων SNCF δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει το 50% των τρένων υψηλής ταχύτητας και το ένα τρίτο των τοπικών τρένων εξπρές, εξαιτίας της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία. Η κυκλοφορία του παρισινού μετρό αναμένεται να είναι «πολύ διαταραγμένη».

Η απεργία των εργαζομένων στην αποκομιδή των σκουπιδιών, που ξεκίνησε στις 6 Μαρτίου, παρατάθηκε μέχρι την Δευτέρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Σε νέες ημερομηνίες οι απολογίες 5 στελεχών του ΟΣΕ

Προθεσμία για να απολογηθούν για τις 19, 20 και...

Δραστηριότητες του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Νομού Αττικής (ΕΚΔΡΟΜΗ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ – ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ)

Δραστηριότητες του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Νομού Αττικής (ΕΚΔΡΟΜΗ...

Τέμπη: Ποιες παραβάσεις δείχνει το προκαταρκτικό πόρισμα της ΡΑΣ για την τραγωδία

Ελλιπή και κατά συνέπεια ανεπαρκή εκπαίδευση των σταθμαρχών που...

Τέμπη: Την Παρασκευή απολογούνται τα πέντε διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι κλήθηκαν για απολογία...