Τέμπη: «Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση» κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων ενώπιον του ανακριτή Λάρισας

Date:

Τρία πρόσωπα πέρασαν σήμερα την πόρτα του εφέτη ανακριτή Λάρισας προκειμένου να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη. Πρόκειται για τον πρόεδρο του σωματείου μηχανοδηγών ΟΣΕ Κώστα Δεληγούνια, τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων της Hellenic Train Νίκο Λάζου, και τον  πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών Γιάννη Ντίτσα.

Ο καθένας από την πλευρά του κατέθεσε στοιχεία, έγγραφα και ανακοινώσεις των σωματείων που αφορούσαν καταγγελίες  των εργαζομένων για τη δραματική κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών κατέθετε επί μιάμιση ώρα και προσκόμισε όλα τα έγγραφα και τα εξώδικα που είχαν στείλει οι εργαζόμενοι για την επικινδυνότητα των σιδηροδρομικών δικτύων εδώ και πολύ καιρό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, κατά τη σημερινή του κατάθεση, υπογράμμισε ότι στον σταθμό Λάρισας δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση, παρά μόνο τοπικός πίνακας χειρισμού, αυτά, δηλαδή που είχε αναφέρει εργαζόμενος του ΟΣΕ σε ζωντανή μετάδοση και προκάλεσαν σφοδρή αμηχανία στον υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο. Μαζί καταρρέει και ενώπιον του ανακριτή και η κυβερνητική γραμμή έτσι όπως την διατύπωσε ο υπουργός Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτης ότι “υπάρχει τηλεδιοίκηση”, ισχυρισμός που έχει διαψευστεί από όλα τα σωματεία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους.

Επίσης, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου επεσήμανε ότι δεν υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης στον σταθμό της Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι από το 2000 και μετά θα έπρεπε να έχουν γίνει πολλά έργα για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου, τα οποία όμως δεν έγιναν.

Στόχος του ανακριτή, ο οποίος συνεχίζει την διαδικασία της έρευνας, είναι να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη, να κατανοηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής, κρατάει στα χέρια του μια ογκωδέστατη δικογραφία, που συμπληρώνεται συνεχώς με νέα στοιχεία καθώς διερευνά το δυστύχημα στα Τέμπη.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: «Πάμε και όπου βγει» ακόμη και τρεις μήνες μετά

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τη σύγκρουση των τρένων...

Κόρινθος: Αμαξοστοιχία του προαστιακού παρέσυρε πεζό

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευή 26...

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν τα τρία στελέχη του ΟΣΕ

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα πήραν τα τρία...

Εκλογές 21ης Μαΐου 2023: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα...