ΟΣΕ: Σε κακό χάλι τα τούνελ της Κακιάς Σκάλας

Date:

Τα τούνελ της «Κακιάς Σκάλας» εξακολουθούν να παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι» στην επανεκκίνηση των δρομολογίων στον ελληνικό σιδηρόδρομο, που σήμερα μπήκε στη δεύτερη φάση της. Η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει τραγική σε αυτά τα σημεία, όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Οι μηχανοδηγοί καταγγέλλουν πως στα τούνελ αυτά δεν υπάρχει επικοινωνία σταθμάρχη – μηχανοδηγού, δεν υπάρχει πυρασφάλεια ενώ ο φωτισμός είναι ελλιπής. Προχωρώντας μέσα τη σήραγγα, παρατηρεί κανείς την εγκατάσταση σε τρισάθλια κατάσταση. Πεταμένα καλώδια, πλακάκια και εκτεθειμένους πίνακες. Όσο προχωρά κανείς στις ράγες, ο φωτισμός μειώνεται, ενώ η έξοδος κινδύνου είναι δύσβατη για τους επιβάτες σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει χρήση της.

Στο τούνελ δεν υπάρχει φως και οι εικόνες από την έξοδο κινδύνου είναι χαρακτηριστικές, καθώς πόρτες και πλακάκια έχουν σπάσει, κάτι ανάλογο και με τον πυροσβεστικό κρουνό που υπάρχει με τα πάντα μαρτυρούν διάλυση και εγκατάλειψη, ενώ σε καμία περίπτωση το σημείο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλές.

Την ίδια ώρα, από πλευράς ΟΣΕ τονίζεται ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πως μπορεί να ξεκινήσουν τα δρομολόγια από το πρωί της Τρίτης (28/3). Αναφορικά με τα τούνελ, αναφέρεται πως θα διέρχεται μόνο μία αμαξοστοιχία κάθε φορά.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Σε νέες ημερομηνίες οι απολογίες 5 στελεχών του ΟΣΕ

Προθεσμία για να απολογηθούν για τις 19, 20 και...

Δραστηριότητες του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Νομού Αττικής (ΕΚΔΡΟΜΗ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ – ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ)

Δραστηριότητες του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Νομού Αττικής (ΕΚΔΡΟΜΗ...

Τέμπη: Ποιες παραβάσεις δείχνει το προκαταρκτικό πόρισμα της ΡΑΣ για την τραγωδία

Ελλιπή και κατά συνέπεια ανεπαρκή εκπαίδευση των σταθμαρχών που...

Τέμπη: Την Παρασκευή απολογούνται τα πέντε διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι κλήθηκαν για απολογία...