ΟΣΕ: Σε κακό χάλι τα τούνελ της Κακιάς Σκάλας

Date:

Τα τούνελ της «Κακιάς Σκάλας» εξακολουθούν να παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι» στην επανεκκίνηση των δρομολογίων στον ελληνικό σιδηρόδρομο, που σήμερα μπήκε στη δεύτερη φάση της. Η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει τραγική σε αυτά τα σημεία, όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Οι μηχανοδηγοί καταγγέλλουν πως στα τούνελ αυτά δεν υπάρχει επικοινωνία σταθμάρχη – μηχανοδηγού, δεν υπάρχει πυρασφάλεια ενώ ο φωτισμός είναι ελλιπής. Προχωρώντας μέσα τη σήραγγα, παρατηρεί κανείς την εγκατάσταση σε τρισάθλια κατάσταση. Πεταμένα καλώδια, πλακάκια και εκτεθειμένους πίνακες. Όσο προχωρά κανείς στις ράγες, ο φωτισμός μειώνεται, ενώ η έξοδος κινδύνου είναι δύσβατη για τους επιβάτες σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει χρήση της.

Στο τούνελ δεν υπάρχει φως και οι εικόνες από την έξοδο κινδύνου είναι χαρακτηριστικές, καθώς πόρτες και πλακάκια έχουν σπάσει, κάτι ανάλογο και με τον πυροσβεστικό κρουνό που υπάρχει με τα πάντα μαρτυρούν διάλυση και εγκατάλειψη, ενώ σε καμία περίπτωση το σημείο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλές.

Την ίδια ώρα, από πλευράς ΟΣΕ τονίζεται ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πως μπορεί να ξεκινήσουν τα δρομολόγια από το πρωί της Τρίτης (28/3). Αναφορικά με τα τούνελ, αναφέρεται πως θα διέρχεται μόνο μία αμαξοστοιχία κάθε φορά.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τα Γλυπτά του...

Νέο τεράστιο σιδηροδρομικό τούνελ στην καρδιά της Ευρώπης

Μία θέση στη λίστα με τις μακρύτερες σήραγγες του...

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα νερά του Πείρου...

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με...