1η Οκτώβρη: παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στη Τρίτη ηλικία

Date:

1η Οκτώβρη: παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στη Τρίτη ηλικία

Η 1η Οκτώβρη έχει καθιερωθεί παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στη Τρίτη ηλικία. Η ηλικία που άλλοτε την ονομάζουν «περήφανα γηρατειά» και άλλοτε την στέλνουν στη κόλαση με την φτωχοποίηση της όπως γίνεται και συνεχίζεται και σήμερα στη πατρίδα μας. Οι συνεχείς περικοπές σε όλες τις συντάξεις, η άκρατη εμπορευματοποίηση του τομέα της υγείας με τη συνεχή υποβάθμιση του που μας υποχρεώνει να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη και αν έχουμε κάτι μέσα σ’ αυτές να πάμε στους ιδιώτες, από την δυσβάσταχτη φορολογία, είναι οι μεγάλες αιτίες που μας αφανίζουν παρά τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης ότι δήθεν προστατεύουν τους αδύναμους… Για όλα τα παραπάνω, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ διοργανώνουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με πρώτο σταθμό την 3η Οκτώβρη στην Αθήνα, ώρα 10 π.μ. στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά)

 

Η ανακοίνωση

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ
ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ
ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Για την ΑΤΤΙΚΗ στην ΑΘΗΝΑ 3 Οκτώβρη – ΠΛ. ΕΘ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΚΟΤΖΙΑ) 10 πμ.

Για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ στην ΠΑΤΡΑ 5 Οκτώβρη – Πλ. Όλγας, ώρα 10.3Ο πμ.
Για την ΚΡΗΤΗ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ 5 Οκτώβρη – Πλ. Ελευθερίας, ώρα 11.3Ο πμ.
Για την ΗΠΕΙΡΟ – ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ στην ΑΡΤΑ 6 Οκτώβρη – Στο Εργατικό Κέντρο ώρα 10.3Ο πμ.
Για την ΘΕΣΣΑΛΙΑ στην ΛΑΡΙΣΑ 7 Οκτώβρη – Κεντρική Πλατεία ώρα 10 πμ.
Για την ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ στην ΛΑΜΙΑ 7 Οκτώβρη – Πλ. Πάρκου ώρα 10.3Ο πμ.
Για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Οκτώβρη – Πλ. Ελ. Βενιζέλου ώρα 11 πμ.
Για την ΘΡΑΚΗ στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 13 Οκτώβρη – Επιμελητήριο Έβρου ώρα 11 πμ.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Μας τσακίζουν κάθε μέρα χωρίς σταματημό, χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό.
Τις κύριες και επικουρικές συντάξεις τις έκαναν προνοιακά βοηθήματα, το ΕΚΑΣ, το μέρισμα, τα έστειλαν στα αζήτητα. Μας αποκλείουν από την υγεία την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μας φορτώνουν κάθε μέρα με νέα φορολογικά βάρη, ΕΝΦΙΑ. Κατάργησαν όποια κοινωνική παροχή κατακτήσαμε. Τα παιδιά μας τα κάνουν δούλους του 21ου αιώνα.
Τα δισεκατομμύρια που κούρεψαν και άρπαξαν από τα ταμεία μας για λογαριασμό των τραπεζιτών των επιχειρηματικών ομίλων για την αιματοβαμμένη τους ανάπτυξη, είναι δικά μας χρήματα, δικός μας μόχθος. Δεν τα δανειστήκαμε από κανένα δανειστή ντόπιο ή Ευρωπαίο, δεν τα χρωστάμε σε κανένα. Τους επιστρέφουμε τα λεγόμενα αντισταθμιστικά τους ψίχουλα και διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί μέχρι το τέλος.
Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης να τελειώνουμε με τις αυταπάτες τον εφησυχασμό, την αδιαφορία την απογοήτευση.
Απορρίπτουμε την μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει με ωμά ψέματα, την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση μας.
Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα κομμένα δικαιώματά μας.
Μην τρέφουμε αυταπάτες ότι με τις προσφυγές στην δικαιοσύνη θα μας επιστραφεί ότι μας έχει αφαιρεθεί. Οι πολιτικές που ακολουθούνται από όλες τις κυβερνήσεις δεν έχουν μόνο στόχο τα οικονομικά. Στοχεύουν μακριά να καταργήσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ωράρια εργασίας, ό,τι με αγώνες και θυσίες κερδίσαμε. Θέλουν φθηνή εργατική δύναμη και ανάπτυξη για μια χούφτα εκμεταλλευτές, θυσιάζοντας τα δικαιώματα μας.
Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ως τετελεσμένο ότι μας έχει αφαιρεθεί. Ούτε θα επιλέξουμε ποιος νέος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει. Είναι αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι οι μειώσεις στις συντάξεις και στα δικαιώματά μας, θα σταματήσει εδώ!
Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο τις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.
Απαιτούμε την παροχή δημόσιας υγείας, δωρεάν παροχής υπηρεσιών περίθαλψης σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών σε έμψυχο και λοιπό υλικό την απαγόρευση δράσης ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της υγείας-περίθαλψης. Επαρκή χρηματοδότηση και απόδοση των κρατήσεων μας για την υγεία, στον ΕΟΠΥΥ.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων. Συνάδελφοι Συνταξιούχοι
Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού μας αγώνα με τα παιδιά μας με το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει.
Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όλους να οργανωθείτε στα σωματεία και τις ομοσπονδίες της Συντονιστικής επιτροπής αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων.
Να δυναμώσουμε την πάλη μας τους αγώνες την μαζική δράση για την ανατροπή των αντεργατικών αν-τιλαϊκών πολιτικών για να ζήσουμε καλύτερα με το πλούτο που παράγουμε.
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ

Σεπτέμβρης 2016

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ» του Λευτέρη Μανωλά την Πέμπτη 23/5/2024

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ» του...

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε βίντεο

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε...

Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή...

Συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε...