Τέμπη: Πολύμορφες δράσεις σωματείων και φορέων για τη συμπλήρωση 40 ημέρων από την τραγωδία

Date:

Με την συμπλήρωση 40 ημερών από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, σωματεία και μαζικοί φορείς συνεχίζουν τον αγώνα, τηρώντας την υπόσχεση στους αδικοχαμένους ανθρώπους, ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί.

Στη Λάρισα

Στη Λάρισα, που έγινε το επίκεντρο της ανείπωτης τραγωδίας και ο λαός τίμησε τα θύματα με μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και άλλες δράσεις το προηγούμενο διάστημα, το Εργατικό Κέντρο διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας συμβολική εκδήλωση στην πλατεία μπροστά από τον Σταθμό του ΟΣΕ. Αρχικά κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Οι συγκεντρωμένοι άφησαν φαναράκια στον ουρανό και τραγούδησαν το «Μη μου μιλάς για τίποτα» του Παύλου Σιδηρόπουλου. Παράλληλα, στον χώρο της εκδήλωσης είχαν ανάψει καντηλάκια που σχημάτιζαν το: «1/3/23 – 57» προς τιμήν των αδικοχαμένων θυμάτων.

Στην Αθήνα

Το έγκλημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί, διατράνωσαν Σωματεία και φορείς με την κινητοποίηση που διοργάνωσαν στο σταθμό Λαρίσης.

«Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» και «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία» φώναζαν οι διαδηλωτές.

Στη Θεσσαλονίκη

«Το έγκλημα στα Τέμπη το κάνει καθαρό, μόνο ο λαός σώζει το λαό», διαδήλωσε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή του στην συγκέντρωση μπροστά στον επιβατικό σταθμό του ΟΣΕ, στη Θεσσαλονίκη, που οργάνωσαν το απόγευμα Εργατικά Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Στα Τρίκαλα

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοίησαν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς των Τρικάλων στην πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού με κυρίαρχο σύνθημα: «Δε θα ξεχαστεί, δε θα συγκαλυφθεί! Στο δρόμο του αγώνα κερδίζεται η ζωή». Στους συγκεντρωμένους απηύθυνε χαιρετισμό ο Ηλίας Σεγγης, πρόεδρος του παραρτήματος Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Ταυτόχρονα οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό των σωματείων στο χώρο του Σταθμού.

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι μισθωτοί έχουν 10 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών...

Τέμπη: Νέα ερωτήματα από την επικαιροποιημένη έκθεση των πραγματογνωμόνων

Νέα επικαιροποιημένη έκθεση 75 σελίδων κατέθεσαν στον εφέτη - ειδικό ανακριτή...

ΑΔΕΔΥ – Απεργία: Απέρριψε όλα τα αιτήματα η κυβέρνηση -Καμιά δέσμευση για αυξήσεις το 2025

Ακαρπη ήταν η συνάντηση μελών της Εκτελεστική Επιτροπή της...