Μαζική κινητοποίηση ενάντια στο πετσόκομμα των συντάξεων και τον εμπαιγμό

Date:

Μαζική κινητοποίηση ενάντια στο πετσόκομμα των συντάξεων και τον εμπαιγμό

Έκαψαν συμβολικά τις επιστολές – κοροϊδία που έστειλε η κυβέρνηση για να εξωραΐσει το νέο τσεκούρωμα στις συντάξεις
Χιλιάδες συνταξιούχοι συμμετείχαν στη χτεσινή παναττική συγκέντρωση, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αναπτύσσονται αυτές τις μέρες και σε άλλες πόλεις της χώρας, με πρωτοβουλία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ενάντια στις συνεχείς περικοπές των συντάξεων, αλλά και στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, η οποία προσπάθησε με επιστολές να εξωραΐσει το παραπέρα τσεκούρωμα…
Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ.
Η συγκέντρωση, χαρακτηριστικό της οποίας, εκτός από τη μαζικότητα, ήταν η έκδηλη οργή και αγανάκτηση των συνταξιούχων, έγινε στην οδό Αθηνάς, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Εκεί απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσεων από τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τα ΕΛΤΑ, το ΕΤΕΑ.
Ακόμα, μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Οταν το κίνημά μας γίνεται δυνατό, μεγαλώνει, να ξέρετε είναι οιωνός καλών εξελίξεων. Μόνο έτσι μπορούμε να αποκρούσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας, να απολαύσουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε στην κοινωνία. (…) Ηρθαμε εδώ σήμερα για να επιστρέψουμε στον υπουργό και την κυβέρνηση την επαίσχυντη επιστολή που μας έστειλαν».
Ακολούθησε πορεία, μέσω Σταδίου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συνταξιούχοι φώναζαν συνθήματα όπως: «Τα ελλείμματα σε όλα τα Ταμεία, είναι οι παροχές σας στην πλουτοκρατία» και «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Εξω από το υπουργείο Εργασίας, οι συνταξιούχοι έκαψαν συμβολικά τις επιστολές – κοροϊδία του υπουργού Εργασίας και συνέχισαν την πορεία τους μέχρι τη Βουλή όπου ολοκλήρωσαν την κινητοποίησή τους. Εκεί, για άλλη μια φορά, ο Δ. Κουμπούρης τόνισε την ανάγκη συνέχισης και μαζικοποίησης του αγώνα, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται υπομονή, επιμονή και οργάνωση της δράσης. Οσοι κάθονται στον καναπέ δεν προσφέρουν ούτε στον εαυτό τους, ούτε στις οικογένειές τους. Ο αγώνας είναι εδώ, συνεχίζουμε, θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους.
Σε ανάλογη ανακοίνωσή της μετά την κινητοποίηση, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων «χαιρετίζει τους χιλιάδες συνταξιούχους που δώσανε για μια ακόμη φορά το μαχητικό τους “παρών” στη σημερινή συγκέντρωση. Με τεράστια μαζικότητα – μαχητικότητα και πείσμα πραγματοποιήθηκε η Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. (…) Η ΣΕΑ κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να οργανωθούν στα Σωματεία τους, να δώσουν μαζί με τους εργαζόμενους την μάχη για την υπεράσπιση των κατακτήσεών μας και της εργατικής τάξης».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Ζητούν τους αποδέκτες των 25 τόνων χημικού διαλύτη

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών,...

Τέμπη: Στο σκαμνί ο Κώστας Αγοραστός για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας

Απερρίφθη από το συμβούλιο Εφετών Λάρισας η προσφυγή του...

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...