Μετρό Θεσσαλονίκης: Πρώτη δοκιμαστική διαδρομή σε όλο το μήκος της βασικής γραμμής

Date:

H πρώτη δοκιμαστική διαδρομή σε όλο το μήκος της βασικής γραμμής του μετρό της Θεσσαλονίκης, έγινε την περασμένη Παρασκευή. Η δοκιμαστική διαδρομή έγινε την περασμένη Παρασκευή 7 Απριλίου. Ο συρμός ξεκίνησε από τον τερματικό σταθμό της Πυλαίας και έφτασε μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Οι πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν πως από την Πυλαία μέχρι το σταθμό Σιντριβάνι λειτούργησε αυτόματα και από το σταθμό Σιντριβάνι μέχρι τον σταθμό του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, χειροκίνητα. Η δοκιμαστική διαδρομή στέφθηκε με επιτυχία.

Το γεγονός επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης FM100 τη Δευτέρα 10 Απριλίου.

Όπως τόνισε: «Εκτιμούμε ότι τα βασικά έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν και οι ουσιαστικές δοκιμαστικές λειτουργίες, ώστε εντός των πρώτων μηνών του 2024 το έργο, επιτέλους, να παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: «Πάμε και όπου βγει» ακόμη και τρεις μήνες μετά

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τη σύγκρουση των τρένων...

Κόρινθος: Αμαξοστοιχία του προαστιακού παρέσυρε πεζό

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευή 26...

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν τα τρία στελέχη του ΟΣΕ

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα πήραν τα τρία...

Εκλογές 21ης Μαΐου 2023: Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα τα τελικά αποτελέσματα...