Σοβαρός τραυματισμός οικοδόμου που έπεσε σε τούνελ σε εργοτάξιο του Μετρό

Date:

Πολύ σοβαρός τραυματισμός οικοδόμου σημειώθηκε στις 11 Απρίλη, όταν έπεσε σε τούνελ σε εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα» καταγγέλλει το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή του για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οικοδόμου, τονίζοντας ότι, «είχαμε προειδοποιήσει καιρό πριν και είχαμε επανειλημμένα καταγγείλει τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας».

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο, «δεν είναι η κακιά στιγμή! Είναι δεκάδες τα παραδείγματα, μόνο τον τελευταίο χρόνο, που αποδεικνύουν τα όλα όσα διεκδικούμε. Ο κλάδος μας πέρυσι μέτραγε 1 νεκρό κάθε 5 μέρες. Εκατοντάδες σακατεμένους.

40 μέρες μετά το έγκλημα στα Τέμπη, μετά από τα δεκάδες ατυχήματα που ακολούθησαν, έρχεται να προστεθεί στον τραγικό κατάλογο των ατυχημάτων και το προχτεσινό.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η εντατικοποίηση της εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια, τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, η υποστελέχωση οδηγούν στα “ατυχήματα”».

«Εργαζόμαστε σε ένα έργο που μετρά ήδη 3 νεκρούς και δεκάδες σακατεμένους. Ενώ οι εργολαβικές εταιρείες αλλά και η ανάδοχος εταιρεία έχουν θησαυρίσει τόσα χρόνια από το αίμα μας αλλά και τα λεφτά των πολιτών της πόλης και όλης της χώρας», τονίζει το Συνδικάτο και υπογραμμίζει:

«Εμείς δουλεύουμε 10ωρα και 12ωρα, 6μερη εργασία και πολλές φορές σε βάρδιες, πρωί απόγευμα. Με απλήρωτες υπερωρίες, με μειώσεις στα μεροκάματα.

Ως εδώ φτάνει πια!

Απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς
  • Προσλήψεις για την κάλυψη παγίων θέσεων εργασίας
  • Εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης
  • 5ημερο 7ωρο».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κορωνοϊός: 45 θάνατοι και 40 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Ο ΕΟΔΥ έδωσε σήμερα Πέμπτη, 1η Ιουνίου στη δημοσιότητα τη...

Καταγγελίες «φωτιά»: Σταθμάρχες δουλεύουν 23 μέρες συνεχόμενες!

Με σταθμάρχες που απασχολούνται έως και 23 συνεχόμενες ημέρες χωρίς κανένα...

Πολλά τα προβλήματα στον Προαστιακό της Πάτρας

Καθυστερήσεις και μπάρες που δεν κατεβαίνουν όταν περνά το...

Πορτογαλία: Μεγάλη απεργία των ελεγκτών στα τρένα

Μεγάλη απεργία πραγματοποίησαν οι ελεγκτές στην Πορτογαλία με αποτέλεσμα...