Σύρος: Ναυτεργάτης έπεσε από ύψος 12 μέτρων και σκοτώθηκε

Date:

Ένας ναυτεργάτης από τις Φιλιππίνες, που έκανε εργασίες σε πλοίο, στο ναυπηγείο της Ερμούπολης στη Σύρο, έχασε τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος ναυτεργάτης Tayong Emanuel, με ειδικότητα καθαριστή, από τις Φιλιππίνες, εργαζόταν στο «M/V Equinox Seas» (IMO: 9229697) με σημαία νησιά Κέιμαν, της ελληνόκτητης ναυτιλιακής εταιρείας «Equinox Maritime LTD», έπεσε από ύψος 12 μέτρων σε ώρα εργασίας, στο ναυπηγείο της Ερμούπολης της Σύρου. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σύρου στο οποίο απεβίωσε κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Με ανακοίνωση τους, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα, αναφέρουν:

«Προκύπτουν σοβαρές ευθύνες, που πρέπει άμεσα να απαντηθούν από τα υπουργεία ναυτιλίας και εργασίας, για τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, στις επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλοίο, όπως αν ελέγχθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Σύρου πριν την έναρξη αλλά και για την τήρηση τους κατά την διάρκεια των εργασιών».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κορωνοϊός: 45 θάνατοι και 40 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Ο ΕΟΔΥ έδωσε σήμερα Πέμπτη, 1η Ιουνίου στη δημοσιότητα τη...

Καταγγελίες «φωτιά»: Σταθμάρχες δουλεύουν 23 μέρες συνεχόμενες!

Με σταθμάρχες που απασχολούνται έως και 23 συνεχόμενες ημέρες χωρίς κανένα...

Πολλά τα προβλήματα στον Προαστιακό της Πάτρας

Καθυστερήσεις και μπάρες που δεν κατεβαίνουν όταν περνά το...

Πορτογαλία: Μεγάλη απεργία των ελεγκτών στα τρένα

Μεγάλη απεργία πραγματοποίησαν οι ελεγκτές στην Πορτογαλία με αποτέλεσμα...