Σύρος: Ναυτεργάτης έπεσε από ύψος 12 μέτρων και σκοτώθηκε

Date:

Ένας ναυτεργάτης από τις Φιλιππίνες, που έκανε εργασίες σε πλοίο, στο ναυπηγείο της Ερμούπολης στη Σύρο, έχασε τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος ναυτεργάτης Tayong Emanuel, με ειδικότητα καθαριστή, από τις Φιλιππίνες, εργαζόταν στο «M/V Equinox Seas» (IMO: 9229697) με σημαία νησιά Κέιμαν, της ελληνόκτητης ναυτιλιακής εταιρείας «Equinox Maritime LTD», έπεσε από ύψος 12 μέτρων σε ώρα εργασίας, στο ναυπηγείο της Ερμούπολης της Σύρου. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σύρου στο οποίο απεβίωσε κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Με ανακοίνωση τους, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα, αναφέρουν:

«Προκύπτουν σοβαρές ευθύνες, που πρέπει άμεσα να απαντηθούν από τα υπουργεία ναυτιλίας και εργασίας, για τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, στις επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλοίο, όπως αν ελέγχθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Σύρου πριν την έναρξη αλλά και για την τήρηση τους κατά την διάρκεια των εργασιών».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία εργαζομένων που μετακινούνται με τρένο στην γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Το θέμα των προβλημάτων που προκαλούνται σε εργαζόμενους που...

Τέμπη: Αποχώρησαν κόμματα της αντιπολίτευσης από την εξεταστική επιτροπή

Αποχώρησαν από την Εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την...

Δεκάδες τρακτέρ ξεκίνησαν από το Κάστρο για την Αθήνα – Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Δεκάδες τρακτέρ ξεκίνησαν για την Αθήνα. Οι αγρότες με...