Σύρος: Ναυτεργάτης έπεσε από ύψος 12 μέτρων και σκοτώθηκε

Date:

Ένας ναυτεργάτης από τις Φιλιππίνες, που έκανε εργασίες σε πλοίο, στο ναυπηγείο της Ερμούπολης στη Σύρο, έχασε τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, ο 37χρονος ναυτεργάτης Tayong Emanuel, με ειδικότητα καθαριστή, από τις Φιλιππίνες, εργαζόταν στο «M/V Equinox Seas» (IMO: 9229697) με σημαία νησιά Κέιμαν, της ελληνόκτητης ναυτιλιακής εταιρείας «Equinox Maritime LTD», έπεσε από ύψος 12 μέτρων σε ώρα εργασίας, στο ναυπηγείο της Ερμούπολης της Σύρου. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σύρου στο οποίο απεβίωσε κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης.

Με ανακοίνωση τους, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με αφορμή το τραγικό εργατικό δυστύχημα, αναφέρουν:

«Προκύπτουν σοβαρές ευθύνες, που πρέπει άμεσα να απαντηθούν από τα υπουργεία ναυτιλίας και εργασίας, για τα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, στις επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλοίο, όπως αν ελέγχθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Σύρου πριν την έναρξη αλλά και για την τήρηση τους κατά την διάρκεια των εργασιών».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

«Στραγγαλίζουν» τα νοικοκυριά – Θηριώδεις αυξήσεις στο ρεύμα μέχρι 76% για το Νοέμβριο

Ολο και πιο βαθιά στην απόγνωση βυθίζονται μήνα με...

Συναυλία της Χορωδίας του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών στην Ίμβρο

Συναυλία της Χορωδίας του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών στην Ίμβρο ΔΕΛΤΙΟ...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών & Μέσων Σταθερής Τροχιάς: «Μια οφειλόμενη απάντηση στην Hellenic Train»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών & Μέσων Σταθερής Τροχιάς: «Μια οφειλόμενη...

Ισπανία -Σιδηροδρομικό δυστύχημα: Αποκάλυψη για λάθος εντολή πριν από τη σύγκρουση των τρένων

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό...