ΜΑΖΙΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Date:

ΜΑΖΙΚΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουμε το κεφάλι. Διεκδικούμε στο ακέραιο ότι μας έχει αφαιρεθεί.
Μαζικό και δυναμικό το παρόν των μελών της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα, διεκδικώντας την αποκατάσταση των απωλειών τους, την ικανοποίηση των αναγκών τους, Κοινωνική Ασφάλιση για τους ίδιους και τα παιδιά τους, διαδήλωσαν στις 15 Δεκέμβρη 2016 το απόγευμα στην Αθήνα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα, μετά από κάλεσμα των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.
Μιλώντας στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, καλωσόρισε ιδιαίτερα τους συνταξιούχους που έφτασαν στην Αθήνα από τηνεπαρχία, ενώ χαιρέτισε και όσους δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες. Τόνισε πως οι συνταξιούχοι συνεχίζουν στο δρόμο του αγώνα, απέναντι στις κυβερνήσεις που τσακίζουν τις συντάξεις, τη δημόσια Υγεία, τις κοινωνικές παροχές, αφαιρώντας δισεκατομμύρια από τις τσέπες τους. Συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση η σημερινή κυβέρνηση αφαίρεσε από τους συνταξιούχους 3,7 δις ευρώ μέσα σε δύο μόλις χρόνια, υπενθύμισε, και πρόσθεσε πως η επίθεση θα συνεχιστεί με ένα μέτρα και περικοπές στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης», αλλά και μετά το 2018, με βάση τις δεσμεύσεις για πλεονάσματα που προκύπτουν από το «ψαλίδι» στα λαϊκά δικαιώματα.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Παναγιώτης Βαβουγιός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, η Γεωργία Παπαδάκου, πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος των συνταξιούχων των ΕΛΤΑ.
Ακολούθησε πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου πίσω από τα πανό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και των δεκάδων Σωματείων.
Το μαζικό, δυναμικό παρόν έδωσε και το Σωματείο μας, «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», με το πανό του.
Στη συμβολή Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού η διαδήλωση συνάντησε παραταγμένες τις αστυνομικές κλούβες. Κάτω από την αποφασιστικότητα των συνταξιούχων να φτάσουν μέχρι το Μαξίμου, οι κλούβες τελικά αποχώρησαν. Η πορεία έφτασε έξω από το πρωθυπουργικό Μέγαρο, όπου διαβάστηκε η επιστολή που είχαν στείλει οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στον πρωθυπουργό, ζητώντας συνάντηση μαζί του, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις στα αιτήματά τους. Μεταξύ άλλων, οι συνταξιούχοι διεκδικούν καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης στα 600 ευρώ, αποκατάσταση των περικοπών, κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία κ.ά.
Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα μεταβίβασε τα αιτήματα στους Υπουργούς Αλ. Φλαμπουράρη και Χρ. Σπίρτζη.
Στο αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Υπουργός δεσμεύτηκε για απάντηση μέχρι τις 15/1/2017.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό

Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας από τα νερά του Πείρου...

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις

ΔΕΣΚ-Σ: Γενικές Συνελεύσεις τώρα για υπογραφή Σ.Σ.Ε. με...

ΣΤΑΣΥ: Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό – Ηλεκτροδηγοί: «Πρόχειρο» το εγχείρημα, κρύβει κινδύνους

Πιλοτική αλλαγή στα δρομολόγια του μετρό δοκιμάζει αυτές τις...

Ιταλία: Γενική απεργία των σιδηροδρομικών για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Καλαβρία

Οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στην Ιταλία πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη...