Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: Όλοι στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς – Στην Αθήνα στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα

Date:

«Ζήτω η 1η Μάη, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης» τονίζει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.

Στο κάλεσμά της σημειώνει:

«Τα εκατομμύρια των νεκρών της τάξης μας, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, για να “γυρίσει ο ήλιος”, να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες γι’ αυτούς που παράγουν τον πλούτο αυτού του κόσμου χωρίς να τον απολαμβάνουν, μας καλούν όλους και όλες την 1η Μάη και ώρα 11 π.μ. στο Σύνταγμα για την Αθήνα (και σε όλες τις πόλεις που θα γίνουν συγκεντρώσεις), σε μια μαζική – μαχητική συγκέντρωση, τιμή σε αυτούς που θυσιάστηκαν, διεκδίκησης των αιτημάτων μας.

Δίνουμε συνέχεια στους πολύμηνους αγώνες μας.

Κομμάτι και εμείς του εργατικού κινήματος της χώρας μας, που με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη με μαζικότητα και αποφασιστικότητα φωνάζει “Δεν θυσιάζουμε τις ζωές μας για τα κέρδη τους”.

Ενώνουμε και πάλι τη φωνή μας με τους εργαζομένους στη Γαλλία, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Πορτογαλία και σε δεκάδες άλλες χώρες που εναντιώνονται με σκληρούς μαζικούς αγώνες στην εκμετάλλευση και την αδικία.

Η πείρα των 10ετίων της ζωής και της δράσης μάς διδάσκει ότι ο καπιταλισμός τίποτα δεν παραχωρεί από μόνος του. Αυτό επιβεβαιώνει η πολιτική των αστικών κομμάτων σε βάρος των συνταξιούχων τις τελευταίες και μόνο δεκαετίες και οι αγώνες που δώσαμε για να περισώσουμε κατακτήσεις και να αποσπάσουμε νέα δικαιώματα.

Ο καπιταλισμός καλύτερος δεν γίνεται, ανατρέπεται. Αυτό επίσης επιβάλλει το εφιαλτικό μέλλον που μας υπόσχονται αυτοί που φιλοδοξούν να γίνουν κυβέρνηση για να διαχειριστούν τον καπιταλισμό στη χώρα μας, με νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, νέες περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποίηση Υγείας – Πρόνοιας κλπ. Δεν θα τους επιτρέψουμε, είμαστε και θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας ό,τι μας έχει αφαιρεθεί και ό,τι απαιτείται από τον πλούτο που έχουμε παράξει για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση από το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών

Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση από το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Το...

Αλλαγή ημέρας των μαθημάτων Θεάτρου του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Αλλαγή ημέρας των μαθημάτων Θεάτρου του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ...

Οδοντωτός: Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της γραμμής

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στις...

Ιταλία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Καλαβρία – Δυο νεκροί

Τρομερό δυστύχημα σημειώθηκε στο Thurio το βράδυ της Τρίτης,...