Εργατική Πρωτομαγιά: Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα

Date:

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Από νωρίς το πρωί έγιναν προσυγκεντρώσεις σωματείων, συνδικάτων και φορέων σε διάφορα σημεία της Αθήνας και ακολουθήσαν πορείες που κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος όπου και πραγματοποιήθηκε η κεντρική απεργιακή κινητοποίηση με σύνθημα: «Από το Σικάγο στην Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική».

Απεργοί εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι και νέες, οικογένειες με μικρά παιδιά και τίμησαν τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος και διεκδίκησαν καλύτερες μέρες για τον εργαζόμενο λαό.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Γαλλία, που βρίσκεται στη χώρα μας μεταφέροντας την πείρα των πολύμηνων κινητοποιήσεων που οργανώνουν ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Η αντιπροσωπεία, με τις σημαίες της ΠΣΟ και της CGT, πήρε τη θέση της μαζί με τους απεργούς, μπροστά στην εξέδρα, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγονταν η μουσική και οι στίχοι που συνοδεύουν τις διαδηλώσεις τους, μαζί με το σύνθημα: «Σ’ Ελλάδα και Γαλλία ίδιος ο εχθρός, ανίκητος δεν είναι ο καπιταλισμός».

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας των Γάλλων συνδικαλιστών, χαιρετισμό απηύθυνε ο Ολιβιέ Ματό, γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας. «Κανένας εργαζόμενος στον κόσμο δεν έχει κοινό συμφέρον με τους εκμεταλλευτές του» τόνισε και κάλεσε σε δυνάμωμα του αγώνα σε κάθε μέτωπο, με κάθε τρόπο.

Τα αιτήματα των διαδηλωτών ήταν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μειωμένο ωράριο και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Για μισθούς, συντάξεις και σύστημα Υγείας και Παιδείας που να ανταποκρίνονται στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων. Για μέτρα στήριξης που θα αναχαιτίσουν το κύμα της ακρίβειας που λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα.

Υπενθυμίζεται ότι μετρό, τραμ και ηλεκτρικός συμμετέχουν με 24ωρη απεργία για την εργατική Πρωτομαγιά, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει για σήμερα στάσεις εργασίας και θα κυκλοφορήσουν από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης για τη διαχείριση του δυστυχήματος

Συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών προχωρούν σε...

Απεργιακή κινητοποίηση: Χιλιάδες εργάτες απαίτησαν Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών

Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις των μισθών και να παρθούν...

Κινητοποίηση συνταξιούχων στο ΣτΕ για τις περικοπές 13ης και 14ης σύνταξης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι έξω από το ΣτΕ στην...