Σε αβαθή προσάραξε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Κατάκολου

Date:

Σε αμμώδη αβαθή κατά τη διάρκεια απόπλου του από το λιμάνι του Κατάκολου, προσάραξε το κρουαζιερόπλοιο της MSC “Splendida”, στο οποίο επιβαίνουν 3.256 επιβάτες και 1261 άτομα πλήρωμα. Το κρουαζιερόπλοιο είχε προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στη θαλάσσια περιοχή, δημιούργησαν πρόβλημα κατά την πλεύση του πλοίου που παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Στο σημείο βρίσκεται ένα ρυμουλκό, ενώ μεταβαίνει ακόμα ένα, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκόλληση του πλοίου. Σημειώνεται ότι στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, το κρουαζιερόπλοιο αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και τη συνδρομή ρυμουλκού, ενώ αναμένεται να ελεγχθεί από στέλεχος της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων του υπουργείου Ναυτιλίας και από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, πριν αναχωρήσει για τον προορισμό του.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...