«Δεν λειτουργεί – δεν φυλάσσεται»: Έγγραφο – «φωτιά» με αφύλακτες διαβάσεις του ΟΣΕ, δύο μήνες μετά τα Τέμπη

Date:

Έχουν περάσει 63 ημέρες μετά την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και τον άδικο χαμό 57 ανθρώπων αλλά τίποτα αναφορικά με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, δεν έχει διορθωθεί.

Παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης και τις επισκέψεις – φιέστες των υπουργών της, η ασφάλεια στον ΟΣΕ όχι μόνο δεν βελτιώνεται, αλλά παραμένει εξίσου επικίνδυνη.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου των Μηχανοδογών του ΟΣΕ Κώστας Γενιδούνιας με ανάρτησή του στο Facebook εξέθεσε για μία ακόμη φορά ταψέματα και την υποκρισία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, παραθέτοντας ένα έγγραφο του Γραφείου Κίνησης του ΟΣΕ, το οποίο αποστέλλεται προς ενημέρωση στους μηχανοδηγούς.

Όπως φαίνεται στο έγγραφο, το οποίο έχει σημερινή ημερομηνία, ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας 93652, ενημερώνεται ότι στη διαδρομή θα βρει δέκα ισόπεδες διαβάσεις, οι οποίες δεν φυλάσσονται και στις οποίες δεν λειτουργούν: Τα αυτόματα συστήματα που ρίχνουν τις μπάρες, ανάβουν τους φωτεινούς σηματοδότες και εκπέμπουν ηχητικό προειδοποιητικό σήμα.

«Δεν λειτουργεί – δεν φυλάσσεται. 3 Μαΐου 2023. 63 μέρες μετά τα Τέμπη. Αυτοί είναι. Κροκοδείλια δάκρυα, επικοινωνιακά σώου κ στείλε τον λ/σμο στους εργαζόμενους», έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook ο κ.Γενιδούνιας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Σωματείου με νεότερη ενημέρωση, επεσήμανε ότι ο μηχανοδηγός της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας αρνήθηκε να ξεκινήσει το τρένο και ο συρμός επέστρεψε στο μηχανοστάσιο, με την συνεπακόλουθη ακύρωση του δρομολογίου:

«Για εμάς η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Μετά την άρνηση του μηχανοδηγού να ξεκινήσει, το δρομολόγιο ακυρώθηκε κ ο συρμός επιστρέφει στο μηχανοστάσιο. Ας καταλάβουν καλά οι υπεύθυνοι ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Αγώνας για ασφάλεια στην εργασία κ τις μεταφορές. Αγώνας για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ καθημερινά».

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κορωνοϊός: 45 θάνατοι και 40 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Ο ΕΟΔΥ έδωσε σήμερα Πέμπτη, 1η Ιουνίου στη δημοσιότητα τη...

Καταγγελίες «φωτιά»: Σταθμάρχες δουλεύουν 23 μέρες συνεχόμενες!

Με σταθμάρχες που απασχολούνται έως και 23 συνεχόμενες ημέρες χωρίς κανένα...

Πολλά τα προβλήματα στον Προαστιακό της Πάτρας

Καθυστερήσεις και μπάρες που δεν κατεβαίνουν όταν περνά το...

Πορτογαλία: Μεγάλη απεργία των ελεγκτών στα τρένα

Μεγάλη απεργία πραγματοποίησαν οι ελεγκτές στην Πορτογαλία με αποτέλεσμα...