Βόλος: Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό

Date:

Κινητοποίηση το Σάββατο 6 Μάη στις 7.30 μ.μ. στην παραλία του Βόλου (στο Άγαλμα) διοργανώνουν εργατικά σωματεία και φορείς του Βόλου απαιτώντας να σταματήσουν οι σχεδιασμοί για την εγκατάσταση μονάδας φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό.

Στην κινητοποίηση καλούν το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, το Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Μαγνησίας, η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, ο Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων Μηχανικών, ο Φοιτητικός Σύλλογος Οικονομικών Επιστήμων και ο Φοιτητικός Σύλλογος Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η “Mediterranean Gas”, με τις “ευλογίες” της κυβέρνησης, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση εγκατάστασης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, του έργου FSRU “ΑΡΓΩ” στον Παγασητικό κόλπο.

Πρόκειται για ένα έργο που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων του Βόλου και ευρύτερα της περιοχής, αλλά και με αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Η εγκατάσταση αυτού του σταθμού LNC στον Παγασητικό κόλπο αποτελεί κρίκο μιας ευρύτερης αλυσίδας, του λεγόμενου Κάθετου Ενεργειακού Διαδρόμου, με στόχο τη μείωση των εισαγωγών ρωσικού καυσίμου, προσφέροντας “εναλλακτικές” διαδρομές, διαφοροποιώντας τις πηγές ενέργειας σε όλη τη Ν/Α Ευρώπη.

Σε συνδυασμό με τη λειτουργία αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην περιοχή, αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ο Βόλος μετατρέπεται σε κόμβο επικίνδυνων ενεργειακών και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με σοβαρούς κινδύνους για τον λαό του Βόλου και της Μαγνησίας, που γίνεται στόχος.

Μια τέτοια επένδυση αφορά αποκλειστικά τα συμφέροντα μεγάλων αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων, όπως και κάποιων Ελλήνων εφοπλιστών που κατέχουν μεγάλο αριθμό πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου αερίου. Ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει πανάκριβα την Ενέργεια (φυσικό αέριο, ρεύμα και καύσιμα), να βυθίζεται σε μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με μισθούς και συντάξεις πείνας».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε βίντεο

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε...

Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή...

Συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε...

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου 2024

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου...