Το έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί: Κινητοποίηση του Συλλόγου Πληγέντων

Date:

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για τη δικαίωση των 57 αδικοχαμένων από το έγκλημα στα Τέμπη, να μη συγκαλυφθεί και να τιμωρηθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, εξέφρασαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, πραγματοποιώντας συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Λάρισας.

Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση πήρε ο «Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/2/2023», ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, εργατικών σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Λάρισας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία του ΟΣΕ, όπου συγγενείς των θυμάτων άναψαν κεριά στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων.

Στον χαιρετισμό της, η Ελένη Βασάρα, μητέρα της Αγάπης Τσακλίδου, φοιτήτριας του τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όπως προκύπτει από τη σωρεία των αποκαλύψεων σχετικά με τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, τα παιδιά μας ΗΤΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ! Η κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου ήταν γνωστή στους υπεύθυνους εδώ και πολύ καιρό. Και αυτοί, όχι μόνο δεν έπραξαν αυτό που έπρεπε να πράξουν -αν μη τι άλλο πληρωνόταν για τη θέση που κατείχαν- όχι μόνο άφηναν τα χρόνια να περνάνε χωρίς να μεριμνούν για την ασφάλεια των τρένων, αλλά φρόντισαν, σκεπτόμενοι εκ του πονηρού, όπως αποκαλύφθηκε, να παραπληροφορούν και να διαβεβαιώνουν για το αντίθετο».

Χαιρετισμό έκανε και ο Γιάννης Σκόκας, εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε εδώ γιατί έχουμε μάθει να μη σιωπάμε μπροστά στα εγκλήματα των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους τους, αλλά να αγωνιζόμαστε κόντρα στις αιτίες και τους ενόχους. Αυτό απέδειξε ο λαός και η νεολαία της Λάρισας το προηγούμενο διάστημα με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους, με αυτή την παρακαταθήκη συνεχίζουμε».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε εκπρόσωπος του Σωματείου Μηχανοδηγών, ο οποίος ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο είχαν προειδοποιήσει πολλές φορές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους κινδύνους που εγκυμονούσαν για τους πολίτες.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη την κεντρική πλατεία. Εκεί εκπρόσωποι του Συλλόγου Πληγέντων ανακοίνωσαν ότι οι κινητοποιήσεις θα έχουν και συνέχεια. Ταυτόχρονα διαβάστηκαν και τα αιτήματά τους:

–Να σφραγιστεί ο σιδηρόδρομος και να επαναλειτουργήσει όταν ολοκληρωθούν τα έργα ασφάλειας για τη μετακίνηση των πολιτών.

— Να προφυλακιστούν, να κληθούν για ανάκριση οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι διοικήσεις ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «Hellenic Train» και ΡΑΣ διότι μεροληπτούσαν και κωλυσιεργούσαν τόσα χρόνια που είχαν την ευθύνη για την υλοποίηση των έργων και την ασφάλεια της μετακίνησης των πολιτών. Και γιατί έχουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον θάνατο 57 και πλέον ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων και τη δολοφονία χιλιάδων ψυχών πίσω από αυτό το έγκλημα.

–Να δεσμευθούν τα κόμματα πως όταν ανοίξει η Βουλή, μετά το πέρας των εκλογών, θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης και εκσυγχρονισμού του σιδηροδρόμου με την εντολή του κατεπείγοντος. Με την επανεκκίνηση του καινούργιου σύγχρονου σιδηρόδρομου υψηλών προδιαγραφών να δοθούν σε σταθμούς ή σε αμαξοστοιχίες τα ονόματα των 57 αδικοχαμένων νεκρών.

– Οι ανακριτικές αρχές να επισπεύσουν τις έρευνες προς τα άνω και να αναγάγουν το έγκλημα σε κακούργημα για να ολοκληρωθεί το έργο της Δικαιοσύνης.

 

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ομοσπονδίες – Σωματεία Δημοσίου: Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης

Απεργούν την Τρίτη 21 Μάη οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα, διεκδικώντας αυξήσεις...

Με μεγάλη επιτυχία η πολιτιστική επίσκεψη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με μεγάλη επιτυχία η πολιτιστική επίσκεψη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στο...

ΟΣΕ: Επιθεώρηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονίκης

Η νέα διοίκηση του ΟΣΕ , όπως προέκυψε από...

Κιάτο – Ροδοδάφνη: Προχωρά το έργο της ηλεκτροκίνησης για τη διασύνδεση Πελοποννήσου

Εξελίσσεται βάσει του σχεδιασμού της ΕΡΓΟΣΕ η υλοποίηση του...