Τέμπη: Νέα στοιχεία βρήκαν οι εμπειρογνώμονες

Date:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα, δύο μήνες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία. Νέα αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με το από πού ξεκίνησε η φονική φωτιά στα βαγόνια.
Σύμφωνα με το Mega, τα στοιχεία των εμπειρογνωμόνων, τα οποία αναμένεται να παρουσιαστούν εντός των επόμενων ωρών ή ημερών, και επικεντρώνονται στη χαρτογράφηση του πού ακριβώς έχασαν τη ζωή τους τα 57 θύματα του δυστυχήματος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο πρώτο βαγόνι έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι ενώ στο δεύτερο βαγόνι, όπου ήταν και το κυλικείο του τρένου, 20 νεκροί έχουν καεί. Θεωρείται, πλέον, βέβαιο, ότι η έκρηξη μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων έγινε στο βαγόνι του κυλικείου.
Άκουγαν ανθρώπους να φωνάζουν ότι καίγονται
Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν τα εν λόγω θύματα έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση ή από τη φωτιά. Μάρτυρες, πάντως, έχουν αναφέρει ότι, από το βαγόνι του κυλικείου, άκουγαν ανθρώπους να ζητούν βοήθεια και να φωνάζουν ότι καίγονται.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας που διεξάγεται από πραγματογνώμονες της Πυροσβεστικής, έχει υπάρξει αλληλογραφία με τις εταιρίες και τους υπεύθυνους ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς υπήρχε στα σκευοφυλάκια ενώ, σύμφωνα με την επίσημη απάντηση, δεν υπήρχαν στις φορτωτικές εύφλεκτα υλικά.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Στη Βουλή η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών

Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών. Μετά...

Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία: 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων...