Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Εργαζόμενος έπεσε από ύψος 5 μέτρων και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Date:

Από σκάλα ύψους 5 μέτρων έπεσε εργαζόμενος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το πρωί της Παρασκευής.

Ο 44χρονος, χειριστής οχήματος που μεταφέρει και στοιβάζει εμπορευματοκιβώτια, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Με ανακοίνωσή της η ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σημειώνει ότι «παρά τις υποδείξεις των χειριστών και συνολικά των σωματείων των εργαζομένων στο λιμάνι για μέτρα υγείας και ασφάλειας, η εργοδοσία επιμένει να κλείνει τα αυτιά της στις διεκδικήσεις τους. Επιμένει να μην εξασφαλίζει τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα που υποδεικνύουν οι εργαζόμενοι, δηλαδή αυτοί που τόσο καλά γνωρίζουν τις συνθήκες εργασίας, όπως για παράδειγμα τη χρήση ράμπας και όχι σκάλας για εργασίες μεγάλου ύψους. Εξακολουθεί να μην τους καίγεται καρφί αλλά να φτάνουμε στο σημείο να λέμε “ευτυχώς δεν έπαθε τα χειρότερα” όποιος εργάζεται στο πόστο του χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας».

Τονίζει ότι «για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι όλοι οι χώροι εργασίας είναι μια “κοιλάδα των Τεμπών”. Κάθε 3 μέρες χάνουμε ένα συνάδελφο μας κατά την ώρα εργασίας και τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται 15% κάθε χρόνο. Μόνο το 2022 είχαμε στη Θεσσαλονίκη 7 νεκρούς και 13 σοβαρά τραυματίες από εργατικά ατυχήματα. Είναι ανάγκη η διεκδίκηση για καλύτερες συνθήκες υγείας και ασφάλειας με όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Με μόνιμη παρουσία γιατρού Εργασίας, έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την ενίσχυση προσωπικού στο σώμα της Επιθεώρησης Εργασίας».

Καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα, που τους οδηγούν να θυσιάζονται στο βωμό των κερδών. Να μην επιτρέπουν να υπολογίζονται οι ζωές τους ως κόστος.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε βίντεο

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε...

Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή...

Συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε...

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου 2024

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου...