Κριμαία: Eκτροχιασμός τρένου από δολιοφθορά

Date:

Τον εκτροχιασμό ενός τρένου που μετέφερε σιτηρά στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία φέρεται να προκάλεσε έκρηξη με αποτέλεσμα να διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση της πρωτεύουσας της χερσονήσου, Συμφερόπολης με τη Σεβαστούπολη.

Ο εκτροχιασμός του τρένου – περίπου δύο εβδομάδες μετά από αντίστοιχο σε ρωσική περιφέρεια κοντά στην Ουκρανία – προκλήθηκε από «παρέμβαση μη εξουσιοδοτημένων προσώπων στο έργο των σιδηροδρομικών μεταφορών», ανακοίνωσε η υπηρεσία σιδηροδρόμων της Κριμαίας.

Έκρηξη πίσω από τον εκτροχιασμό του τρένου στην Κριμαία

Νωρίτερα το δίκτυο Baza στο Τelegram, που έχει επαφές στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, είχε κάνει λόγο για έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή στην Κριμαία, που προσήρτησε η Ρωσία το 2014.

Σε δήλωσή του, που αναρτήθηκε στο Τelegram, ο διορισμένος από τη Μόσχα διοικητής της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, απέφυγε κάθε αναφορά σε έκρηξη σημειώνοντας ότι τα βαγόνια του τρένου, που εκτροχιάστηκαν ήταν φορτωμένα με σιτηρά και ουδείς τραυματίστηκε.

Η Ρωσία – και η κατεχόμενη Κριμαία – έχουν πληγεί τους τελευταίους μήνες από ένα κύμα ύποπτων εκρήξεων, πυρκαγιών και προφανών ενεργειών δολιοφθοράς, που αποδίδονται είτε σε Ουκρανούς είτε σε Ρώσους αντικαθεστωτικούς

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Έχει κυκλοφορήσει το Ημερολόγιο της ΔΕΣΚ-Σ για το 2024.

Έχει κυκλοφορήσει το Ημερολόγιο της ΔΕΣΚ-Σ για το 2024. Διατίθεται...

Επισπεύδεται η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών

Κατά πέντε μήνες τουλάχιστον, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς,...

Το γερμανικό ταξιδιωτικό χάος εν μέσω κακοκαιρίας οφείλεται στην έλλειψη επενδύσεων στους σιδηροδρόμους

Η έντονη χιονόπτωση σε περιοχές της Γερμανίας έχει σταματήσει...

Παγκρήτια κινητοποίηση συνταξιούχων για ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις

Στον δρόμο του αγώνα βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας...