ΓΑΙΟΣΕ: Επιστρέφει τις μελέτες για το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού

Date:

Αρνητικά επί των παραδοτέων της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΜΠ) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορούν στην ανάπλαση του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ, γνωμοδοτεί -με έγγραφο της προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με ημερομηνία 23.5.2023- η ΓΑΙΟΣΕ. Πρακτικά τις απορρίπτει και ζητάει να συνταχθούν εκ νέου με αποφυγή αναφοράς σε «κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους», προκειμένου σύμφωνα με τη ΓΑΙΟΣΕ να μην υπάρξει κίνδυνος «αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος».

«Δυστυχώς βλέπουμε άλλη μια απόδειξη αυτού που από την πρώτη στιγμή τόνιζε η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Ότι δηλαδή η συμφωνία δήμου – ΓΑΙΟΣΕ συνιστά υλοποίηση από τη δημοτική αρχή των επενδυτικών σχεδίων που αποτυπώνονταν στη “Μελέτη βιωσιμότητας του ΣΣ Αγίων Αναργύρων” της ΓΑΙΟΣΕ για τους προαναφερόμενους χώρους, μελέτη που είχε έρθει στη δημοσιότητα ύστερα από Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ» επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγ. Αναργύρων – Καματερού και συμπληρώνει πως «η διοίκηση Τσίρμπα έχει προβεί με την υπογραφή της συμφωνίας στην απαράδεκτη δέσμευση ότι “ο Μισθωτής Δήμος δηλώνει ανεπιφύλακτα και παραιτείται από κάθε δικαίωμα ή αξίωση να χαρακτηριστούν ως κοινόχρηστοι χώροι και χώροι ιδιοκτησίας του δήμου”, κόντρα στο διαχρονικό αίτημα οι χώροι του ΟΣΕ να αποδοθούν στον λαό της περιοχής. Ευθύνες έχουν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Σαράντη και Καμαρινόπουλου που έδωσαν “λευκή επιταγή” στο δήμαρχο να προχωρήσει στη μίσθωση των χώρων».

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει πως ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού είναι μια περιοχή με ελάχιστους ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου. Σύμφωνα και με τα στοιχεία που δίνουν οι υπηρεσίες του δήμου, μόλις το 3,7% της έκτασής του είναι ελεύθεροι χώροι και ανά κάτοικο αντιστοιχούν μόλις 2,47 τ.μ. πρασίνου και υπογραμμίζει πως οι κάτοικοί του έχουν μεγάλη ανάγκη από ανάσες πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού και οι χώροι του ΟΣΕ θα παλέψουμε να διατεθούν για τις ανάγκες αυτές.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

«Αγώνας για σιδηρόδρομο και αστικές συγκοινωνίες μακριά από τις ματωμένες ράγες του κέρδους»

Σε μαχητικό κλίμα ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 28...

Τέμπη: Ασκήθηκε δίωξη σε δύο υψηλόβαθμα στελέχη της «Hellenic Train» για το δυστύχημα

Με την άσκηση δίωξης σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών...

Τέμπη: «Καρφώνει» τον Μαρκόπουλο επιζήσασα του δυστυχήματος – Αρνήθηκε να παραλάβει εξώδικό της

Τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των...

Προαστιακός Θεσσαλονίκης – Λάρισας: Χωρίς πρόσβαση σε ΑμεΑ λόγω έλλειψης τροχαίου υλικού!

Ντροπή! Αντιμέτωπο με μια εικόνα που προκαλεί οργή βρέθηκε...