ΠΑΜΕ: Συλλυπητήριο μήνυμα στα συνδικάτα της Ινδίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Date:

«Η θλίψη και η οργή μας να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα. Να ακουστεί πιο δυνατά, σε κάθε γωνιά της Γης το σύνθημα “Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους”», τονίζει το ΠΑΜΕ σε μήνυμά του για το νέο, πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία στις 2 Ιούνη.

Αναλυτικά το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφοι της Ινδίας,

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και τη βαθιά του θλίψη για το νέο, πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία στις 2 Ιουνίου.

Όπως και πρόσφατα στην Ελλάδα θρηνήσαμε δεκάδες νεκρούς από το έγκλημα στα Τέμπη και στην Ινδία τα συνδικάτα των εργαζομένων καταγγέλλουν για τη σύγκρουση των τρένων ότι πρόκειται για ακόμη ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης των μεταφορών.

Τα συνδικάτα και η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών Ινδίας καταγγέλλουν ότι και στην Ινδία οι κυβερνήσεις θεωρούν “κόστος” τη συντήρηση των αναγκαίων υποδομών και την επιβολή μέτρων που διασφαλίζουν την ασφάλεια των μεταφορών. Οι κυβερνήσεις έχουν επιβάλει και στους σιδηρόδρομους πολιτική ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους αλλά και υποστελέχωση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών, με μείωση του αναγκαίου προσωπικού. Όπως καταγγέλλουν τα συνδικάτα, οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους σε δουλειά χωρίς ανάπαυση κ.ά.

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται πόσο επικίνδυνες είναι για τους λαούς οι πολιτικές υπηρέτησης των κερδών, για τα οποία κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές.

Για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου μπαίνει πιο επιτακτικά η ανάγκη να δυναμώσει σε κάθε χώρα ο κοινός αγώνας για μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων και των λαών. Η θλίψη και η οργή μας να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα. Να ακουστεί πιο δυνατά, σε κάθε γωνιά της Γης το σύνθημα “Οι ζωές μας ή τα κέρδη τους”».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Eφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση απονομής – Αφορά και εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Hλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου...

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...