Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για την τραγωδία στην Πύλο

Date:

Με συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της χώρας, Εργατικά Κέντρα και σωματεία καταγγέλλουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που συνυπογράφουν κι εφαρμόζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κι είχε σαν αποτέλεσμα τη νέα πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά της Πύλου, διεκδικώντας την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών στο άσυλο, στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.

Στην Αθήνα συγκέντρωση διοργανώνουν σωματεία και συνδικάτα αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη στις 8 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Σε άλλες πόλεις έχουν προγραμματιστεί:

Πέμπτη 15 Ιούνη

Στην Αρτα, σε συγκέντρωση καλεί το Εργατικό Κέντρο στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς.

Στον Βόλο, στις 7:30 μ.μ., θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Στα Γιάννενα, σε συλλαλητήριο καλεί το Εργατικό Κέντρο στις 8 μ.μ., έξω από τα γραφεία του του τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα. ‘Η οι ζωές μας ή τα κέρδης τους!».

Στη Ζάκυνθο, σε συλλαλητήριο καλεί το Εργατικό Κέντρο στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αγίου Μάρκου, απαιτώντας να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Στην Ικαρία, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ευδήλου καλεί το Εργατικό Κέντρο και σωματεία.

Στην Κω, σε συγκέντρωση καλεί το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Καζούλη καταγγέλλοντας πως «ένοχες είναι οι πολιτικές που βάζουν πάνω από τις ζωές των ανθρώπων, τα κέρδη των λίγων».

Στη Λευκάδα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Μηνά.

Στη Μυτιλήνη, σε συλλαλητήριο καλεί στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς καλεί το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, τονίζοντας μεταξύ άλλων «Είναι άλλη μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του τόπου. Είναι αποτέλεσμα του αποκρουστικού συστήματος, των κερδών και της φτώχειας. Των πλουσίων και των κατατρεγμένων. Κράτη – ΕΕ – διακινητές βυθίζουν στο θάνατο ανθρώπινες ζωές» αναφέρει και καλεί σε μαζική συμμετοχή με το σύνθημα «Εγινε η Μεσόγειος υγρό νεκροταφείο, δεν θα συνηθίσουμε ακόμα ένα σφαγείο».

Στην Πρέβεζα, στις 8.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο καλούν το Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ της Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας,  το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας, το Συνδικάτο Οικοδομών Ν. Πρέβεζας.

Στη Σάμο, συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

Στη Σπάρτη, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας καλεί σε συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία τονίζοντας «δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα».

Στη Σύρο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Κυκλάδων διοργανώνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Μιαούλη Ερμούπολης τονίζοντας «δεν θα γίνουμε θεατές στην «κανονικότητα» των χιλιάδων νεκρών και αγνοουμένων στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Παρασκευή 16 Ιούνη

Στη Λάρισα, το  Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στις 7:30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Για το Σάββατο 17 Ιούνη

Σε συγκέντρωση, στις 9:30 π.μ. στην Πλατεία Λαού (Άμφισσα) καλεί το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας τονίζοντας ότι «η θλίψη και η οργή για αυτό το νέο έγκλημα να γίνουν τώρα φωνή και αγώνας. Δε θα συνηθίσουμε τα Τέμπη, τα εργοδοτικά εγκλήματα, τους θανάτους περιμένοντας ασθενοφόρο, τους πολέμους.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Όλοι την Πέμπτη στο Σύνταγμα για τη ΛΑΡΚΟ

«Αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος» τόνισε ο Παναγιώτης...

Κυβέρνηση: «Μοντέλο ΔΕΗ» σε 8 ΔΕΚΟ – Πωλητήριο σε 6.000 ακίνητα του Δημοσίου

Έτοιμη να προχωρήσει στην πλήρη διάλυση των εναπομείναντων ΔΕΚΟ...

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024 Οι ημερομηνίες πληρωμής...