Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΘ: Ατυχήματα και βλάβες βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια επιβατών και οδηγών

Date:

Έχουμε χάσει τον λογαριασμό για το πόσα λεωφορεία έχουν χαλάσει, είπε ο Νικήτας Τσαρίδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΣΘ εκ μέρους της ΔΑΣ ΟΑΣΘ, μιλώντας στον «Real FM» και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο, αναφερόμενος στη φωτιά που ξέσπασε σε μηχανή λεωφορείου με επιβάτες, την Τετάρτη 21 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε ότι τα ατυχήματα είναι καθημερινά, οι βλάβες είναι καθημερινές και συμβαίνουν και τέτοια περιστατικά που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια επιβατών και οδηγών. Το συγκεκριμένο λεωφορείο ήταν από τα περιβόητα οχήματα «σαπάκια» που ενίσχυσαν το στόλο των ΚΤΕΛ που έχει αναλάβει κομμάτι του συγκοινωνιακού έργου και διαφημίστηκε από τον πρωθυπουργό.

Ο Νικήτας Τσαρίδης κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη συνειδητή απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου διαχρονικά από τις κυβερνήσεις. «Η συνεχιζόμενη απαξίωση, τόνισε, συνδέεται με την πολιτική απελευθέρωσης των μεταφορών που προωθείται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε προχωρά η εκχώρηση μεταφορικού έργου στους ιδιώτες (ΚΤΕΛ)».

«Εμείς παλεύουμε για φτηνή, ποιοτική, ασφαλή και γρήγορη αστική συγκοινωνία. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει, είπε, αλλά έκλεισαν και το τελευταίο εργοστάσιο παραγωγής λεωφορείων, την ΕΛΒΟ, και τώρα παραγγέλνουμε μεταχειρισμένα λεωφορεία που έχουν κλείσει τον κύκλο ζωής του εκεί που λειτουργούσαν στο εξωτερικό (με 15ετή τουλάχιστον κυκλοφορία), κατασκευασμένα με προδιαγραφές να λειτουργούν στην Κεντρική Ευρώπη (δεν έχουν παράθυρα, τα κλιματιστικά τους υπολειτουργούν)» .

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ομοσπονδίες – Σωματεία Δημοσίου: Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης

Απεργούν την Τρίτη 21 Μάη οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα, διεκδικώντας αυξήσεις...

Με μεγάλη επιτυχία η πολιτιστική επίσκεψη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με μεγάλη επιτυχία η πολιτιστική επίσκεψη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στο...

ΟΣΕ: Επιθεώρηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονίκης

Η νέα διοίκηση του ΟΣΕ , όπως προέκυψε από...

Κιάτο – Ροδοδάφνη: Προχωρά το έργο της ηλεκτροκίνησης για τη διασύνδεση Πελοποννήσου

Εξελίσσεται βάσει του σχεδιασμού της ΕΡΓΟΣΕ η υλοποίηση του...