Σίνδος: Μηχανικό πρόβλημα σε «κλειδί» ακινητοποίησε αμαξοστοιχίες

Date:

Βλάβη στο σιδηροδρομικό κλειδί που βρίσκεται στον κόμβο ΤΧ1 κοντά στη Σίνδο σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να έχει ακινητοποιηθεί στην περιοχή η αμαξοστοιχία InterCity 52 με αφετηρία την Αθήνα που επρόκειτο να φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 14.40. Για τον ίδιο λόγο καθυστέρησε να αναχωρήσει η αμαξοστοιχία 55 από τη Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Οι επιβάτες παρέμειναν για ώρα χωρία καμία ενημέρωση από τους αρμόδιους της ιδιωτικής εταιρείας. Αλλά και όταν κάποια στιγμή τους έγινε ενημέρωση, έμεθαν ότι μπορούν είτε να φύγουν μόνοι τους από τη Σίνδο είτε να περιμένουν μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη! Μετά τις έντονες αντιδράσεις τους, τελικά μετά από σχεδόν δύο ώρες αναμονής, οι επιβάτες περίπου στις 5 το απόγευμα επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μπλοκάρει το κεντρικό κλειδί στον TX1 (λειτουργεί ηλεκτρονικά), έναν κόμβο που βρίσκεται έξω από τη Θεσσαλονίκη, κοντά στη Σίνδο, στον οποίο υπάρχουν πολλές γραμμές και από τον οποίο δίνεται κατεύθυνση στα τρένα ώστε να μπουν στο σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Το νέο περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει μετά την τραγωδία των Τεμπών. Κράτος και ιδιώτες συνεχίζουν τον ίδιο εγκληματικό δρόμο αφήνοντας εκτεθειμένο το προσωπικό και τους επιβάτες σε καθημερινούς κινδύνους. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την πρόληψη ατυχημάτων.

Η τηλεδιοίκηση και η φωτοσήμανση δεν λειτουργούν και την ίδια στιγμή, το σύνολο του δικτύου και των γραμμών παραμένει σε άθλια κατάσταση, εξαιτίας της απουσίας συντήρησης και της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Όλοι την Πέμπτη στο Σύνταγμα για τη ΛΑΡΚΟ

«Αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος» τόνισε ο Παναγιώτης...

Κυβέρνηση: «Μοντέλο ΔΕΗ» σε 8 ΔΕΚΟ – Πωλητήριο σε 6.000 ακίνητα του Δημοσίου

Έτοιμη να προχωρήσει στην πλήρη διάλυση των εναπομείναντων ΔΕΚΟ...

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024 Οι ημερομηνίες πληρωμής...