Σίνδος: Μηχανικό πρόβλημα σε «κλειδί» ακινητοποίησε αμαξοστοιχίες

Date:

Βλάβη στο σιδηροδρομικό κλειδί που βρίσκεται στον κόμβο ΤΧ1 κοντά στη Σίνδο σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να έχει ακινητοποιηθεί στην περιοχή η αμαξοστοιχία InterCity 52 με αφετηρία την Αθήνα που επρόκειτο να φτάσει στη Θεσσαλονίκη στις 14.40. Για τον ίδιο λόγο καθυστέρησε να αναχωρήσει η αμαξοστοιχία 55 από τη Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Οι επιβάτες παρέμειναν για ώρα χωρία καμία ενημέρωση από τους αρμόδιους της ιδιωτικής εταιρείας. Αλλά και όταν κάποια στιγμή τους έγινε ενημέρωση, έμεθαν ότι μπορούν είτε να φύγουν μόνοι τους από τη Σίνδο είτε να περιμένουν μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη! Μετά τις έντονες αντιδράσεις τους, τελικά μετά από σχεδόν δύο ώρες αναμονής, οι επιβάτες περίπου στις 5 το απόγευμα επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μπλοκάρει το κεντρικό κλειδί στον TX1 (λειτουργεί ηλεκτρονικά), έναν κόμβο που βρίσκεται έξω από τη Θεσσαλονίκη, κοντά στη Σίνδο, στον οποίο υπάρχουν πολλές γραμμές και από τον οποίο δίνεται κατεύθυνση στα τρένα ώστε να μπουν στο σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Το νέο περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει μετά την τραγωδία των Τεμπών. Κράτος και ιδιώτες συνεχίζουν τον ίδιο εγκληματικό δρόμο αφήνοντας εκτεθειμένο το προσωπικό και τους επιβάτες σε καθημερινούς κινδύνους. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την πρόληψη ατυχημάτων.

Η τηλεδιοίκηση και η φωτοσήμανση δεν λειτουργούν και την ίδια στιγμή, το σύνολο του δικτύου και των γραμμών παραμένει σε άθλια κατάσταση, εξαιτίας της απουσίας συντήρησης και της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Πάτρα: Tρένο παρέσυρε πεζό

Παράσυρση πεζού από αμαξοστοιχία πριν από λίγο στην Πάτρα. Σύμφωνα...

Eφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση απονομής – Αφορά και εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Hλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου...

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...