Ρωσία: Συμφωνία Λουκασένκο με Πριγκόζιν – Σταματά η προέλαση της Wagner

Date:

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε πριν λίγο ότι εξασφάλισε συμφωνία με τον Πριγκόζιν για να σταματήσει την προώθηση της Βάγκνερ προς τη Μόσχα, δείχνοντας μία προσωρινή αποκλιμάκωση της ενδοαστικής αντιπαράθεσης που εκφράστηκε από χθες, με την ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης.

Όπως μεταδίδει το Ria Novosti, o Λουκασένκο είχε συνομιλίες, σε συμφωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον επικεφαλής του Πριγκόζιν ο οποίος αποδέχτηκε την πρόταση του Λευκορώσου ηγέτη να σταματήσει την ανταρσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Στη συνέχεια η λευκορωσική προεδρία ανέρτησε στο twitter ανακοίνωση σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως συμφωνήθηκε «ότι είναι απαράδεκτο να εξαπολύσουν μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Yevgeny Prigozhin αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η μετακίνηση των ενόπλων της εταιρείας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.»

Η πλήρης δήλωση της υπηρεσίας Τύπου του Λουκασένκο:

«Σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Λευκορώσο ομόλογό του για την κατάσταση στη νότια Ρωσία με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Wagner. Οι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν για κοινές ενέργειες.

Κατά την περαιτέρω ανάπτυξη των συμφωνιών, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αφού διευκρίνισε επιπλέον την κατάσταση μέσω των δικών του καναλιών, σε συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής της Wagner PMC Γεβγέν Πριγκόζιν.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ως αποτέλεσμα, ήρθαν σε συμφωνίες για το απαράδεκτο να εξαπολύσουν μια αιματηρή σφαγή στο έδαφος της Ρωσίας. Ο Γεβγέν Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει η μετακίνηση των ενόπλων της εταιρείας Wagner στη Ρωσία και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Αυτή τη στιγμή, στο τραπέζι υπάρχει μια απολύτως κερδοφόρα και αποδεκτή επιλογή για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner PMC.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, επίσης σήμερα ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με το μπλοκ εξουσίας της χώρας για αυτήν την κατάσταση».

Επέστρεψαν στις βάσεις τους

Λίγο αργότερα και ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι οι μισθοφόροι του επέστρεφαν στις βάσεις τους.

«Συνειδητοποιώντας όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα σε μια από τις πλευρές, γυρίζουμε και φεύγουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση προς τα στρατόπεδα, σύμφωνα με το σχέδιο», είπε ο Πριγκόζιν σε ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε στις το κανάλι του στο Telegram.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε βίντεο

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε...

Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή...

Συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε...

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου 2024

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου...