Τέμπη: Διαβιβάζεται στη Βουλή η δικογραφία της σύμβασης «717» της ΕΡΓΟΣΕ

Date:

Τέσσερις μήνες μετά το έγκλημα στα Τέμπη και η δικογραφία για τη σύμβαση «717» που αφορά την περιβόητη τηλεδιοίκηση και τη σηματοδότηση στα τρένα – που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί – παίρνει τον δρόμο για τη Βουλή. Τη διαβίβαση της δικογραφίας το κοινοβούλιο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία ερευνά την υπόθεση από τον Νοέμβριο του 2022.

Περίπου 120 ημέρες από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, γίνεται γνωστό ότι το παρελθόν είχε διενεργηθεί έρευνα για την επίμαχη σύμβαση «717» και από την οικονομική εισαγγελία, ωστόσο αρχειοθετήθηκε καθώς τότε δεν προέκυψαν ενδείξεις για απιστία. Πέρυσι, παρ’ όλα αυτά, ανασύρθηκε από το αρχείο λόγω νέων στοιχείων και η έρευνα πέρασε στα χέρια της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.

Πλέον, η ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελία στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί «σκόνταψε» σε τυχόν ευθύνες δύο πρώην υπουργών και διαβιβάζει τη δικογραφία, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στη Βουλή για να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή.

Η έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, η οποία συνεχίζεται για την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, επικεντρώνεται στο εάν έχει διαπραχθεί κακοδιαχείριση σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς το συγκεκριμένο έργο – σύμβαση είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ελληνικό δημόσιο και την Ε.Ε.

Η επίμαχη σύμβαση υπεγράφη το 2014 αλλά έκτοτε έχουν δοθεί επτά παρατάσεις!

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ομοσπονδίες – Σωματεία Δημοσίου: Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης

Απεργούν την Τρίτη 21 Μάη οι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον Δημόσιο Τομέα, διεκδικώντας αυξήσεις...

Με μεγάλη επιτυχία η πολιτιστική επίσκεψη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με μεγάλη επιτυχία η πολιτιστική επίσκεψη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στο...

ΟΣΕ: Επιθεώρηση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονίκης

Η νέα διοίκηση του ΟΣΕ , όπως προέκυψε από...

Κιάτο – Ροδοδάφνη: Προχωρά το έργο της ηλεκτροκίνησης για τη διασύνδεση Πελοποννήσου

Εξελίσσεται βάσει του σχεδιασμού της ΕΡΓΟΣΕ η υλοποίηση του...