Ένας στους τέσσερις Γερμανούς δεν πρόκειται να κάνει φέτος διακοπές λόγω της ακρίβειας που μαστίζει τα λαϊκά εισοδήματα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού «Der Spiegel», όπως μεταδίδει σήμερα η «Deutsce Welle».
Σύμφωνα με τις απαντήσεις στην έρευνα, πολλοί είναι εκείνοι που το φετινό καλοκαίρι δεν έχουν χρήματα για να απολαύσουν ούτε μία εβδομάδα διακοπών.
Το καλοκαίρι του 2019, σε αντίστοιχη έρευνα, μόλις ο ένας στους επτά Γερμανούς δήλωνε ότι δεν μπορεί να κάνει διακοπές, αναδεικνύοντας τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των λαϊκών νοικοκυριών.
Επιπλέον, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου των Οργανώσεων για την Προστασία του Καταναλωτή (VZBV), το 56% των ερωτηθέντων θα κάνει «λιγότερες διακοπές», ενώ το 61% θα δαπανήσει φέτος λιγότερα χρήματα για «εξόδους σε μπαρ και εστιατόρια».
(Πηγή: «Deutsche Welle»)