Ένας στους τέσσερις Γερμανούς δεν θα πάει διακοπές λόγω της ακρίβειας

Date:

Ένας στους τέσσερις Γερμανούς δεν πρόκειται να κάνει φέτος διακοπές λόγω της ακρίβειας που μαστίζει τα λαϊκά εισοδήματα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού «Der Spiegel», όπως μεταδίδει σήμερα η «Deutsce Welle».

Σύμφωνα με τις απαντήσεις στην έρευνα, πολλοί είναι εκείνοι που το φετινό καλοκαίρι δεν έχουν χρήματα για να απολαύσουν ούτε μία εβδομάδα διακοπών.

Το καλοκαίρι του 2019, σε αντίστοιχη έρευνα, μόλις ο ένας στους επτά Γερμανούς δήλωνε ότι δεν μπορεί να κάνει διακοπές, αναδεικνύοντας τη ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των λαϊκών νοικοκυριών.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου των Οργανώσεων για την Προστασία του Καταναλωτή (VZBV), το 56% των ερωτηθέντων θα κάνει «λιγότερες διακοπές», ενώ το 61% θα δαπανήσει φέτος λιγότερα χρήματα για «εξόδους σε μπαρ και εστιατόρια».

(Πηγή: «Deutsche Welle»)

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Πάτρα: Tρένο παρέσυρε πεζό

Παράσυρση πεζού από αμαξοστοιχία πριν από λίγο στην Πάτρα. Σύμφωνα...

Eφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση απονομής – Αφορά και εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Hλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου...

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...