Δήμος Τανάγρας: Πέθανε την ώρα της δουλειάς συμβασιούχος εργαζόμενος

Date:

Την τελευταία του πνοή άφησε την Δευτέρα 10 Ιούλη ένας 61χρονος συμβασιούχος εργαζόμενος του Δήμου Τανάγρας την ώρα της δουλειάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Τανάγρας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της, η ΔΑΣ – ΟΤΑ, σημειώνει:

Ένας ακόμα συνάδελφος έφυγε από το σπίτι του για τη δουλειά και δεν γύρισε ποτέ. Ο συνάδελφος από το Δήμο Τανάγρας συμβασιούχος με το πρόγραμμα 55-67, 61 ετών άφησε την τελευταία του πνοή την Δευτέρα 10-7-2023 στο προαύλιο ενός σχολείου που δούλευε σε εξωτερικές εργασίες ως βοηθός σιδερά.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου και στους συναδέλφους.

Και για αυτό το δυστύχημα κυβέρνηση και δημοτική αρχή θα μας πουν ότι ήταν η «κακιά στιγμή», ότι φταίει «η κακιά η ώρα» κ.λ.π. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι και για αυτό το ατύχημα φταίνε οι κυβερνήσεις και η σημερινή και η προηγουμένη και προπαντός η δημοτική αρχή που θεωρεί ότι η υγεία και η ασφάλεια μας αποτελεί κόστος.

Όλοι γνωρίζουν ότι κάθε χρόνο θα έπρεπε όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις τεχνικές υπηρεσίες να κάνουν προληπτικές εξετάσεις, σύμφωνα με την ειδικότητα τους αλλά και με τις κατευθύνσεις του Ιατρού Εργασίας.

Βέβαια οι προληπτικές εξετάσεις κοστίζουν και με βάση τις κατά καιρούς κυβερνητικές κατευθύνσεις οι δήμαρχοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται τέτοιου είδους παροχές που οι εργαζόμενοι τις έχουν αποκτήσει με τον αγώνα τους.

Στον συγκεκριμένο δήμο προληπτικές εξετάσεις ίσως να μην έχουν γίνει ποτέ.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί και τη κυβέρνηση και τους δημάρχους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου να περάσουν στην αντεπίθεση απαιτώντας τώρα να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους δήμους, να γίνουν προληπτικές εξετάσεις και οι απαραίτητοι εμβολιασμοί σε όλο το προσωπικό.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Παρακολουθούσαν «κατά προσέγγιση» τα τρένα με σύστημα εντοπισμού για μηχανάκια!

Μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους ότι η συζήτηση περί...

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από την Ομάδας Πολιτιστικών Δράσεων της Ενότητας

Κάλεσμα συμμετοχής σε έκθεση ζωγραφικής και εικαστικών δημιουργημάτων από...

Καρυστιανού: Τα τρία εγκλήματα και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα

Λίγες μέρες μετά από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από...

Λάρισα: O 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών

Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους, χωρίς πρωτιές,...