Σε απεργία για αύξηση μισθών οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου

Date:

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου οι εργαζόμενοι στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Γκάτγουικ, απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς.

Το συνδικάτο Unite ανακοίνωσε ότι περίπου 950 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού εδάφους, θα προχωρήσουν σε απεργία με μισθολογικά αιτήματα για τέσσερις ημέρες στις 28 Ιουλίου-1 Αυγούστου και στη συνέχεια για άλλες τέσσερις ημέρες, στις 4-8 Αυγούστου.

Οι αεροπορικές εταιρείες που θα επηρεαστούν περιλαμβάνουν τις British Airways, EasyJet, Ryanair, Tui, Westjet και Wizz, ανέφερε η ένωση.

Το προσωπικό δεν απασχολείται στο αεροδρόμιο Gatwick, αλλά εργάζεται σε τέσσερις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της επίγειας εξυπηρέτησης, της διαχείρισης αποσκευών και των εργασιών check-in.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους κερδίζουν κάτω από 12 λίρες την ώρα, είπε η Unite, «παρά την ανάληψη εξαιρετικά απαιτητικών και κρίσιμων ρόλων ασφαλείας». «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλές εταιρείες στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ έκαναν απολύσεις μεγάλης κλίμακας και μείωσαν τις αμοιβές και τους όρους του εναπομείναντος προσωπικού τους», προστίθεται.

Η Unite πιέζει για αυξήσεις μισθών για τα μέλη και τον Ιούνιο διέκοψε την απεργία του προσωπικού ασφαλείας στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Χίθροου, αφού εξασφάλισε μια νέα συμφωνία.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Eφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση απονομής – Αφορά και εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Hλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου...

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...