Σε απεργία για αύξηση μισθών οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου

Date:

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου οι εργαζόμενοι στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Γκάτγουικ, απαιτώντας αυξήσεις στους μισθούς.

Το συνδικάτο Unite ανακοίνωσε ότι περίπου 950 εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένου προσωπικού εδάφους, θα προχωρήσουν σε απεργία με μισθολογικά αιτήματα για τέσσερις ημέρες στις 28 Ιουλίου-1 Αυγούστου και στη συνέχεια για άλλες τέσσερις ημέρες, στις 4-8 Αυγούστου.

Οι αεροπορικές εταιρείες που θα επηρεαστούν περιλαμβάνουν τις British Airways, EasyJet, Ryanair, Tui, Westjet και Wizz, ανέφερε η ένωση.

Το προσωπικό δεν απασχολείται στο αεροδρόμιο Gatwick, αλλά εργάζεται σε τέσσερις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της επίγειας εξυπηρέτησης, της διαχείρισης αποσκευών και των εργασιών check-in.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους κερδίζουν κάτω από 12 λίρες την ώρα, είπε η Unite, «παρά την ανάληψη εξαιρετικά απαιτητικών και κρίσιμων ρόλων ασφαλείας». «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλές εταιρείες στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ έκαναν απολύσεις μεγάλης κλίμακας και μείωσαν τις αμοιβές και τους όρους του εναπομείναντος προσωπικού τους», προστίθεται.

Η Unite πιέζει για αυξήσεις μισθών για τα μέλη και τον Ιούνιο διέκοψε την απεργία του προσωπικού ασφαλείας στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Χίθροου, αφού εξασφάλισε μια νέα συμφωνία.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Σάββατο 18 Απριλίου

Δωρεάν θα είναι η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία...

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή ηλεκτρονικών υπηρεσιών ασφάλισης

Με ανακοίνωση της η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημέρωσε πως...

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Μαΐου 2026

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Μαΐου 2026 Οι ημερομηνίες πληρωμής...

Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο στη γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι επιβάτες τρένου λίγο πριν από...