Σιδηροδρομικό Δίκτυο: Ο καύσωνας έφερε στην επιφάνεια τα τεράστια ζητήματα ασφάλειας που υπάρχουν

Date:

Οι υψηλές θερμοκρασίες των ημερών δημιούργησαν ατελείωτα προβλήματα στο σιδηρόδρομο.

Μεγάλες καθυστερήσεις σε πολλά δρομολόγια.  Οι συρμοί ETR εκτός. Βλάβες στους κλιματισμούς των βαγονιών. Δυσλειτουργίες τόσο στην ντιζελοκίνηση  όσο και στις Η/Α. Με λεωφορεία τα δρομολόγια αμαξοστοιχιών. Την ίδια στιγμή λόγω στρέβλωση των γραμμών σε ορισμένα σημεία ο ΟΣΕ έθεσε τις βραδυπορίες σε όλο το δίκτυο.

Αυτή η τραγική κατάσταση οδηγεί καθημερινά στην ταλαιπωρία ανθρώπους που αυτές τις ημέρες έχουν ανάγκη να ταξιδέψουν καθώς και στο προσωπικό που εργάζεται στην κυκλοφορία.

Ο καύσωνας έφερε στην επιφάνεια τα τεράστια ζητήματα ασφάλειας που υπάρχουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Την διευρυμένη γύμνια της κατάστασης του τροχαίου υλικού που η Hellenic Train, με ελλιπή τρόπο επισκευάζει.

Με ελάχιστο προσωπικό, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, μέσα σε άθλιες εγκαταστάσεις και συνθήκες, χωρίς οργάνωση, χωρίς πρόβλεψη και  σχεδιασμό, όλα αφήνονται στην τύχη τους και «όπου και όσο πάνε»…

Η ποιοτική και ασφαλή μεταφορά των επιβατών – αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι  θεωρείται κόστος – με αποτέλεσμα καμιά ενέργεια να μην προχωρά προκειμένου να διασφαλιστεί.

Ιδιώτες και κράτος λειτουργούν σαν μην έχει συμβεί ποτέ, το έγκλημα των Τεμπών…

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Πάτρα: Tρένο παρέσυρε πεζό

Παράσυρση πεζού από αμαξοστοιχία πριν από λίγο στην Πάτρα. Σύμφωνα...

Eφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση απονομής – Αφορά και εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Hλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου...

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...