Τέμπη: Στα χέρια του ανακριτή το πόρισμα των οικογενειών

Date:

Παραδόθηκε στον εφέτη ανακριτή από τα μέλη του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που όρισαν οι οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.

Το πόρισμα αναμένεται να μελετήσει ο ανακριτής το επόμενο διάστημα και να προστεθεί στα άλλα δύο πορίσματα που έχει στα χέρια του αυτή τη στιγμή. Δηλαδή το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συγκροτήθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων που όρισαν οι δικαστικές αρχές.

Επίσης στη διάθεση του ανακριτή βρίσκεται και το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που αφορά τη σύμβαση 717 και τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση της σηματοδότησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Από τη μελέτη του πορίσματος των οικογενειών και σε συνδυασμό με τα άλλα τρία πορίσματα, θα εξαρτηθεί και η μετέπειτα πορεία των ερευνών και το ενδεχόμενο άσκησης νέων διώξεων.

Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για τον Επιθεωρητή

Εκκρεμεί η απόφαση του εφέτη ανακριτή για το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο πρώην Προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας (σιδηροδρόμων) Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος.

Η απόφαση ωστόσο θα καθυστερήσει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ο δικηγόρος του επιθεωρητή πρόκειται να προσκομίσει έγγραφα στον ανακριτή που αφορούν το υπηρεσιακό καθεστώς του πελάτη του ο οποίος φέρεται να έχει υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης είχε απορριφθεί με το σκεπτικό ότι λόγω της μακράς θητείας του στην υπηρεσία και των φιλικών και υπηρεσιακών σχέσεων, τις οποίες έχει αναπτύξει με τους υφισταμένους του, αν ήταν ελεύθερος θα μπορούσε να προβεί σε ηθική αυτουργία παράνομων πράξεων προκειμένου να συγκαλύψει το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος, δηλαδή της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Κατατέθηκε εξώδικο προς τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό

Αξίζει να σημειωθεί πως μέλη του Συλλόγου Πληγέντων, κατέθεσαν στον ανακριτή, προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, το οποίο αφορά τις ενέργειες του προκειμένου να «μπαζωθεί» ο χώρος του δυστυχήματος μερικές μόλις μέρες μετά το συμβάν.

Πηγή: thessaliatv.gr

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Eφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση απονομής – Αφορά και εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Hλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου...

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...