Ρωσία: Στέλνει το πρώτο εμπορικό τρένο στη Σαουδική Αραβία μέσω Ιράν

Date:

Το πρώτο ρωσικό τρένο που μεταφέρει εμπορικά αγαθά έφτασε στο Ιράν, καθοδόν προς το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, σε ένα ταξίδι που είναι το πρώτο του είδους του μέσω ιρανικού εδάφους, μετέδωσε το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας ( IRNA ) .

Το IRNA αποκάλυψε ότι το διαμετακομιστικό φορτίο εισήλθε στο Ιράν το Σάββατο μέσω της συνοριακής διέλευσης Incheh-Boroun με το Τουρκμενιστάν, με κατεύθυνση προς το Μπαντάρ Αμπάς στο νότο για να αποσταλεί στη Σαουδική Αραβία.

Το πρακτορείο επικαλέστηκε τον Γενικό Διευθυντή Τελωνειακών Υποθέσεων στην επαρχία Γκολεστάν, Σαχριάρ Σαχριάρι, ο οποίος είπε ότι το τρένο έχει 36 κοντέινερ και διέρχεται από το Ιράν ως μέρος του Διεθνούς Διαδρόμου Μεταφορών Βορρά-Νότου (INSTC).

Επισήμανε ότι αυτό το δρομολόγιο θα μειώσει τους χρόνους παράδοσης κατά αρκετές ημέρες.

Θα επιτρέψει επίσης την εξαγωγή ρωσικών αγαθών στη Σαουδική Αραβία, ενώ θα μειώσει τους τελωνειακούς δασμούς σχεδόν στο ήμισυ των κανονικών ποσών.

Στις 21 Ιουνίου, ένα τρένο με εμπορευματοκιβώτια με προορισμό τη Σαουδική Αραβία ξεκίνησε από τον ρωσικό εμπορευματικό σταθμό Chelyabinsk ως μέρος του διαδρόμου μεταφορών Βορρά-Νότου μέσω του Καζακστάν, του Τουρκμενιστάν και του Ιράν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik .

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Ριάντ δήλωσε, σε συνέντευξή του στο Sputnik στα μέσα Φεβρουαρίου, ότι η χώρα του και η Σαουδική Αραβία σκοπεύουν να αυξήσουν τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας ότι οι διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από θετική δυναμική. Σημείωσε ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών ανήλθε σε 1,6 δισ. δολάρια.

Πηγή: middleeastmonitor.com

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Eφάπαξ: Μόνο ηλεκτρονικά η αίτηση απονομής – Αφορά και εργαζόμενους στον ΟΣΕ

Hλεκτρονικά και μόνο θα υποβάλλουν από την 1η Οκτωβρίου...

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...