ΠΑΜΕ: Θερμά συλλυπητήρια για το νέο πολύνεκρο έγκλημα στους Ιταλικούς σιδηροδρόμους

Date:

«Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των 5 εργατών που σκοτώθηκαν τα χαράματα στην πόλη Μπραντίτσο, κοντά στο Τορίνο, κατά την διάρκεια εργασιών συντήρησης στην σιδηροδρομική γραμμή», εκφράζει σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ.

Ειδικότερα το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Εκφράζουμε στους συναδέλφους μας, τους εργάτες και το συνδικάτο USB Ιταλίας την βαθιά μας θλίψη και την τεράστια οργή μας για τον χαμό 5 ακόμη εργατών, νέα θύματα της καταστρατήγησης των μέτρων προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο USB, το νέο αυτό εργοδοτικό έγκλημα “είναι το πολλοστό επεισόδιο σε μια ιστορία που έχει ήδη γραφτεί, αποτελούμενη από εργολαβίες, ιδιωτικοποιήσεις, μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, εντατικοποίηση των ρυθμών εργασίας, μείωση του προσωπικού. Το αποτέλεσμα είναι οι δολοφονίες στους χώρους δουλειάς, σήμερα πέντε πτώματα διαμελισμένα από ένα τρένο που πέρασε με 160 χλμ/ώρα και σταμάτησε ένα χιλιόμετρο αφού χτύπησε τους εργάτες. Απαιτούμε όποιος θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων να πληρώσει για το έγκλημά του με αυστηρές ποινές. Θέλουμε απόλυτη προστασία για τους εργαζόμενους που καταγγέλλουν παραλείψεις σε θέματα υγείας και ασφάλειας”. Το συνδικάτο κάλεσε τους εργαζομένους στους σιδηροδρόμους σε Απεργία σε όλη την χώρα που θα ξεκινήσει σήμερα στις 15:36.

Η ίδια πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και εμπορευματοποίησης των μεταφορών έχει βαφτεί με το αίμα επιβατών και εργαζομένων στις μεταφορές και στην Ελλάδα, με το πρόσφατο πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Απέναντι στις πολιτικές που θυσιάζουν τις ζωές των λαών για τα κέρδη των λίγων απαντάμε με μαζική οργάνωση και δράση. Με αλληλεγγύη και κλιμάκωση των αγώνων μας σε κάθε χώρα.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας, των εργατών της Ιταλίας και του συνδικάτου USB και στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων τους, για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι του νέου εγκλήματος».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ» του Λευτέρη Μανωλά την Πέμπτη 23/5/2024

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ» του...

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε βίντεο

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε...

Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή...

Συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε...