Δήμαρχος Τεμπών: Επιστολή προς Hellenic Train και Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τον σιδηροδρομικό σταθμό Ραψάνης

Date:

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Τεμπών στην εταιρεία HellenicTrain και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στην επιστολή του, ο δήμαρχος με θέμα «Δρομολόγια Τρένων Λάρισα-Θεσσαλονίκη-Λάρισα», όπου αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Τεμπών επλήγη πρόσφατα από τη θεομηνία Daniel, αντιμετωπίζοντας έντονα πλημμυρικά φαινόμενα λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού, που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφεί τόσο το οδικό όσο και το σιδηροδρομικό δίκτυο στην κοιλάδα των Τεμπών και στις εισόδους αυτής.

Σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία όσο αφορά το οδικό δίκτυο, ενώ σχετικά με το σιδηροδρομικό δίκτυο πληροφορηθήκαμε ότι δρομολογήθηκε από την Hellenic Train πραγματοποίηση των δρομολογίων Θεσσαλονίκη-Λάρισα-Θεσσαλονίκη, με τρένο από το Λιτόχωρο προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα και από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη θα εξυπηρετούνται με λεωφορεία από Λάρισα – Λιτόχωρο – Λάρισα. Δυστυχώς, με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι τα εν λόγω λεωφορεία δεν πραγματοποιούν στάση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ραψάνης, τον μοναδικό σιδηροδρομικό σταθμό που εξυπηρετεί ολόκληρο τον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια.

Από το σταθμό αυτό εξυπηρετούνται καθημερινά εκατοντάδες κάτοικοι του Δήμου μας για να μεταβούν στις δουλειές τους σε Λάρισα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, φοιτητές προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μαθητές για τη μετακίνησή τους στα σχολεία και φροντιστήρια της Λάρισας, αλλά και όσοι θέλουν να επισκεφθούν τη Λάρισα για υποχρεώσεις, άλλες εργασίες ή ακόμη και αναψυχή.

Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για μία περιοχή, αλλά για έναν ολόκληρο Δήμο να πραγματοποιούν στάση και στον σιδηροδρομικό σταθμό Ραψάνης τα λεωφορεία της Hellenic Train που συμπληρώνουν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Λάρισα-Θεσσαλονίκη προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα οι κάτοικοι του Δήμου μας στην καθημερινή τους ζωή.

Παρακαλούμε πολύ όπως μεριμνήσετε άμεσα στην ικανοποίηση του αιτήματός μας και μας ενημερώσετε σχετικά εγγράφως”.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Στη Βουλή η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών

Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών. Μετά...

Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία: 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων...